Különleges relaxációs jógapóz: akár olvasás közben is kipróbálhatod!

Napi 5 perc jóga a külső-belső harmónia megteremtéséért!

Nyitott vagy a különleges dolgokra, és úgy érzed, szükséged lenne időnként egy kis énidőre? Íme, egy jógagyakorlat, amivel – a sok jó tulajdonsága mellett – még szépülhetsz is!

Egy alapgyakorlatnak tűnő, ám mégis rendkívül jótékony és különleges ászana az úgynevezett „békapóz”.  Azonban mielőtt azonnal belevágnál és kipróbálnád, fontos, hogy rövid meditáció előzze meg a gyakorlást. Ha ezzel megvagy,  jöhet a szépítő jógapóz!

https://www.instagram.com/p/BouCgWhH3eB/

Ez az ászana alaposan megdolgozza a vér- és nyirokkeringést, hat a hormonháztartásra és felpezsdíti a szervezet folyadékháztartását. Emelkedett, felfrissült állapotot eredményez, és nem mellesleg elképesztő módon formálja a láb és a fenék izmait. Fizikailag, mentálisan és energetikailag is hat.

Miért nevezik szépítő ászanának?

A megfelelő légzéssel és a helyes testtartással a jótékony hatásai mellett relaxációs pozíció is, amely megteremti azt a kikapcsolódást és énidőt, így nemcsak a vérkeringésedet frissítheted fel, hanem az elmédet is. A külső fejlődés és szépülés mellett remek a hatása a belső változásra is: ha megtalálod a belső harmóniát, elfogadod és igazán szereted magadat, akkor ez a külső megjelenéseden is észlelhető lesz. Az egészséges önbizalom és szeretet nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megőrizd szépségedet. Emellett gyönyörűen edzi a lábaidat és a fenekedet, sőt a gerincedre is jó hatással van: sokkal egyenesebbnek és határozottabb kiállásúnak érezheted magad tőle.

Ahogyan a képen is látható, közben nyugodtan tudsz relaxálni, akár könyvet olvasni!

Természetesen az egyéni hajlékonyságodhoz mérten szabad gyakorolni a békapózt, a folyamatossággal és rendszerességgel egyre és egyre könnyebben, lazábban fog menni.

WooHoo-tipp:
Gyújts gyertyákat, teremts hangulatot és mehet a békapóz! Tegyél be egy jó zenét, de az sem baj, ha csendre vágysz, és úgy gyakorolod.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: