Különös módját választotta az ingyenes világjárásnak egy ausztrál írónő

Sokunk bakancslistáján szerepelnek olyan országok, városok ahova mindenképp szeretnénk eljutni, de még gyűjtenünk kell rá. Egy ausztrál írónő megtalálta a problémára a tökéletes megoldást: cicákra vigyáz ingyen lakhatásért cserébe.

Biztosan mind emlékszünk arra, amikor a középiskola utolsó évében azután kutattunk, hogy milyen szakmák léteznek, hogy megtudjuk, hol, melyik egyetemen érdemes továbbtanulni. Most, Madolline Gourley történetét látva azt gondoljuk, bárcsak szerepelt volna a „cicaszitter” szakma is a felsorolásban. Az ausztrál írónő ugyanis cicákra vigyáz a világ legkülönbözőbb pontjain, amiért cserébe ingyen lakhatást biztosítanak neki a nyaraló gazdik. Hát nem csodálatos?!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@madolline által megosztott bejegyzés

Egyszerre egy cica

A kalandvágyó ausztrál nő néhány éve kezdte el bejárni Ausztráliát és az USA-t. Az „otthonszitteléssel” (housesitting) kezdődött minden, ami gyakorlatilag annyit takar, hogy más emberek otthonára vigyázol, amíg ők elutaznak. Cserébe ingyen lakhatsz a lakásban. A housesittingre is volt kereslet, de Madolline hamar szintet lépett, amikor már nemcsak a ház felügyeletéről, hanem az otthon maradó házi állatokról is gondoskodott.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@madolline által megosztott bejegyzés

A 31 éves írónő a  TrustedHouseSitters.com oldalon talál munkákat, és mivel az évek során rengeteg jó értékelést kapott, gyakorlatilag nincs is versenytársa. A tapasztalatait ráadásul a One Cat At A Time (Egyszerre egy cica) című blogján is megosztja,  és szívesen válaszol a munkájával kapcsolatos kérdésekre is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@madolline által megosztott bejegyzés

Unalmas munkával a kalandért

Gourley úgy számolja, hogy összesen 28 000 dollárt (kb. 11 millió forintot) spórolt meg eddig az utazásai során. Azonban az útiköltség továbbra is az ő pénztárcáját terheli, ezért szüksége van arra, hogy más munkát is végezzen. Így rendszeresen vállal Brisbane-ben, Ausztráliában klasszikus, hétfőtől péntekig tartó munkákat, amiket ő csak „unalmas munkának” hív. Így tudja összespórolni a következő kalandja költségét. Legutóbbi utazása éppen 75 naposra nyúlt az USA-ban, ahol kilenc különböző otthonban 15 cicára vigyázott. Legközelebb Kanadába tervez egy hosszabb kirándulást. Lassan megismeri az összes amerikai és ausztrál cicát, így talán Európa lesz a következő úticél.

Forrás: My Modern Met
Nyitókép: Linda Raymond/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: