Napi 1 ászana a feszes hasizomért

Akár néhány nap után látható a változás!

Ezt a jógagyakorlatot bárhol, bármikor elvégezheted, az eredmény pedig garantált!

A jóga, életforma, ami nemcsak abban segít, hogy összhangba hozd a testedet és a lelkedet, de alakformálás céljából is jó választás. A különböző ászanák napi gyakorlásával csökkentheted – természetesen egy alacsonyabb kalóriatartalmú diéta mellett – a derekad körfogatát is.

A jógában fontos szempont az egyensúly: minden izom legyen erős, szálkás, ugyanakkor hajlékony is. Az erős, rugalmas hasizom részt vesz a légzésben, stabilizálja a törzset, segíti a gerinc tartó és rögzítő funkcióját, és megvédi a hasüregben lévő szerveket. Ha nem is a kockahas a cél, már ezekért a jótékony hatásokért érdemes jógagyakorlatokat végezni.

A jógában ellentartásokat kell alkalmaznod, tehát dolgoztatod az adott izomcsoportot, de utána a nyújtására is hangsúlyt kell fektetned. Így meg tudod őrizni a rugalmas lazaságot, és fejleszted az erődet is! Végezd el a következő ászanát, amelytől eleinte biztosan izomlázad lesz, de hidd el, megéri a fáradozást, ugyanis szuperül átmozgat!

Íme a gyakorlat:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alo Yoga (@aloyoga) által megosztott bejegyzés,

A gyakorlat közben figyelj a helyes testtartásra, és koncentrálj a törzset segítő izmaidra. Mindkét oldalra csináld meg, és próbáld legalább 30 másodpercig tartani a pózt. Ha már profi vagy, akkor tartsd, ameddig csak tudod.

A lefelé néző kutya pózból indulj ki, majd mindig ide térj vissza. Rendszeres gyakorlással kitűnő eredményeket érhetsz el. Nemcsak a hasizomra jó, hanem a tartó-, fenék- és lábizmokra is tökéletes. Mivel ez is egy komplex elem, így nem csak egy területre hat. Fokozatosan növeld a mennyiséget!

Nyitókép: Jasmina007/E+/Getty Images

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: