Lady Gaga bevallotta, hamarosan érkező új albumának egyik dalát az ihlette, hogy korábban szexuálisan zaklatták

A „Chromatica” május 29-én jelenik meg.

A sztár a „Free Woman” című számának bonyolult lelki hátteréről mesélt az Apple Music-nak.

Bár a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani Lady Gaga várva várt hatodik nagylemezének megjelenését, most már tényleg csak párat kell aludni, hogy hallhassuk az új dalait. Az énekesnő az Apple Music-nak nemrég interjút is adott a május 29-én érkező „Chromatica” nevet viselő albumáról, de legfőképpen a „Free Woman” című számról, amit személyes traumája ihletett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The journey continues. You can officially join me on #Chromatica on May 29. ⚔️💓

Lady Gaga (@ladygaga) által megosztott bejegyzés,

„Általában arra törekszem, hogy a dolgok nemtől függetlenek legyenek, szerintem ennek jelentősége van. De ezzel a dallal a saját nememre akartam utalni. Bár hihetetlenül megvetem azokat az embereket, akik a gendert, vagy a szexuális identitást a személyiség részeként akarják kezelni. Utálom ezt. Amikor valaki azt mondja, hogy ’ó, te olyan férfias típus vagy’, egyszerűen nem is tudom, mit jelent ez? Semmi értelme” – magyarázta, és azt is kifejtette, hogy ennek ellenére nagyon fontos volt számára a „Free Woman”. „Szexuálisan bántalmazott egy zenei producer. Ez befolyásolta az életről, a világról, a szakmáról vallott nézeteimet, végül kompromisszumot kellett kötnöm, és fel kellett dolgoznom, hogy elérjek oda, ahol most tartok. Ki kellett adnom magamból. És amikor végre képes voltam arra, hogy megünnepeljem ezt, azt mondtam: ’Tudod mit? Nem vagyok értéktelen egy erős kéz nélkül” – nyilatkozta, majd hozzátette, tudja, hogy akkor is ér valamit, ha nincs mellette férfi. „Én egy szabad nő vagyok!”

Lady Gaga arról is mesélt, hogy már képes arra, hogy hálás legyen, és elérte a zen állapotot. „Többé nem úgy határozom meg magam, mint egy túlélő, vagy egy áldozat, akit szexuálisan zaklattak. Egyszerűen csak egy olyan személy vagyok, aki szabad, és átment néhány rossz dolgon.” A sztár ezzel a dallal azt szeretné kifejezni, hogy már nem érez fájdalmat az átélt traumák miatt. „Egyszerűen csak a részem marad, de én mehetek tovább előre” – mondta. Az énekesnő bevallotta, hogy sokat sírt emiatt, de már úgy érzi, jobban van, mintha meggyógyult volna, pedig amikor először elkezdett beszélni erről az albumról, megkönnyezte az interjúkat. „Kiderült, hogy ha hiszel magadban, néha elég jó vagy. Kiderült, hogy lehetséges. Szeretném, ha azok, akik meghallgatják a lemezemet, hallanák és átéreznék ezt!”

Forrás: Just Jared
Nyitókép: Christopher Polk/NBC/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: