Lady Gaga és 4 másik híresség, aki nyíltan beszél mentális problémájáról

Vállald fel, fogadd el, és beszéljünk róla! A mentális betegségek kapcsán ezek a legfontosabb üzenetek, szerencsére jó pár hollywoodi sztár is mesél a saját megpróbáltatásairól, ez megkönnyíti a mi helyzetünket is.

Lady Gaga

Az énekesnő 2016-ban beszélt először a nyilvánosság előtt depressziójáról – „Beismerem, hogy depresszióval és szorongással küzdöttem, ugyanúgy ahogyan sokan mások is. Az énekesnő legutóbb az idén novemberben megrendezett, SAG-AFTRA alapítvány díjátadóján mondott beszédében hívta fel a figyelmet a mentálhigiénés programok fontosságára.

Miley Cyrus

„Sokan azt hiszik, hogy egyszerűen csak hálátlan vagyok, pedig nem erről van szó! Én is csak küzdök a depresszióval, mint bárki más.mesélte az énekesnő egy interjúban az amerikai Elle magazinnak. „Szerencsére a sors megadta nekem azt a lehetőséget, hogy sok emberhez elérjek. Az a véleményem, hogy semmi értelme úgy tenned, mintha más lennél, vagy mások lennének az érzéseid. Ne érezd úgy, hogy hamis mosolyt kell erőltetned az arcodra, mert annál bizony nincs rosszabb.

Amanda Seyfried

A bájos híresség 2016-ban osztotta meg tapasztalatait. „A mentális betegség nem olyan, mint egy ciszta vagy egyéb elváltozás a testben, hiszen nem látható. Ennek ellenére ott van és megkeseríti a mindennapokat. Miért kell ezt újra és újra bizonygatnunk? Én sokáig erősen szorongtam, amelyet az OCD (egyfajta kényszerbetegség) okozott. Sokáig azt hittem, hogy daganat van az agyamban.

Kristen Bell

Kristen már 2016-ban is beszélt a depressziójáról, ám idén augusztusban újra megnyílt. Őszintén elárulta, hogy nála mi váltotta ki a szorongást. „Azt hiszem rájöttem, túl sok olyan dolgot csinálok, ami a jövőbe mutat, ahelyett, hogy a jelenlegi önmagamon dolgoznék. A legfontosabb mindannyiunk számára az lenne, ha önmagunk lennénk!  – osztotta meg érzéseit a Mindbody Bold konferencián.

Lili Reinhart

A Riverdale-ből Betty Cooperként ismert Lili még 2017-ben mesélt a W magazinnak problémáiról. „Úgy éreztem, összeomlik a világom! Nem akartam beismerni a vereséget. Nem voltam jól mentálisan, és ez kihatott a fizikai egészségemre is. – mesélte a színésznő.

Nyitókép: Kevin Tachman/MG19/GettyImages 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: