Lágy, elegáns és bájos: a legújabb trendszín már a hálószobában hódít

Az elmúlt években két szín, a pink és a citromsárga igazán meghatározó szerepet kapott a trendekben. Lehet, hogy megérkezett a trónkövetelő? Ez hamarosan kiderül, az viszont biztos, hogy a mályva egyre népszerűbb a lakberendezők körében.

A 2010-es ével közepén kitört a rózsaszín-őrület, és a millennial pink névre keresztelt árnyalat hihetetlen sebességgel tört a csúcsra a szépség-, a divat-, illetve a lakberendezési trendekben is. Néhány éve ugyanilyen lendülettel robbant be a köztudatba a Gen-Z yellow, azaz a kanárisárga, amely – elődjéhez hasonlóan – minden téren átírta az aktuális divatot. Úgy tűnik, pontosan ilyen elsöprő sikerre számíthat a következő nagy trendszín is, amely hétről-hétre gyakrabban tűnik fel az enteriőrökben – és csak idő kérdése, hogy az öltözködésben és a sminktrendek terén mikor kerül a középpontba.

A ’80-as évekből ismerős rózsaszínes-lilás árnyalat visszatért, de ezen a trendszakértők nem igazán lepődtek meg. A mályva nagy előnye, hogy a retró stílussal is remekül mutat, de a megfelelő bútorok és kiegészítők mellett könnyen modern hatást érhetünk el vele. Valamint azért tartják még sokoldalúnak, mert más árnyalatokkal is jól párosítható: kékes és pirosas tónusai lehetővé teszik, hogy a meleg és a hideg árnyalatok is megférjenek mellette. Ráadásul a mályva arra is tökéletes, hogy egy kis rózsaszínt vigyél a szoba színpalettájába anélkül, hogy túl fiatalosnak, kislányosnak vagy giccsesnek éreznéd az összhatást. Szeretnéd tudni, hogyan építheted be a mályvát az otthonodba? A lakberendezők adnak néhány tippet ehhez.

Használd sötétkék vagy -zöld árnyalatokkal


A mályva halványabb árnyalatai melegebbé varázsolják a teret, és csodásan mutatnak a sötétebb zöldes és kékes árnyalatok mellett. A világos, szinte semleges színbe hajló mályva remek alapot ad, így nyugodtan beboríthatsz vele nagyobb felületeket is, például a falat, vagy egyes részleteit. Ezt egészítsd ki zöld és kék bútorokkal, valamint szobanövényekkel és már el is készült a bohém eleganciával megfűszerezett szoba.

Játssz a textúrákkal

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aisling (@saimhin_so) által megosztott bejegyzés


Mivel a mályva önmagában sikkes hatást kelt, így a legegyszerűbb párnán is megállja a helyét. Azonban ha igazán látványos eredményt szeretnél elérni, a trendszínhez társíts különleges textúrákat. Szőrös, fényesen csillogó vagy bordázott anyagú? Ez a szín mindent még izgalmasabbá tesz. A zöld és a kék árnyalatok továbbra is kiváló opciónak számítanak, de ha egy kicsit visszafogottabb színt választanál a feltűnő felületek mellé, akkor a nyers fára, a fehérre és a bézsre is számíthatsz.

Ha igazán előkelő hatást szeretnél elérni, hívd segítségül az arany színt


A mályva és a zöld/kék kombinációt már eleget dicsértük, de az aranyról még nem ejtettünk szót. Pedig vétek lenne kihagyni a felsorolásból, mivel a rózsaszínes-lilás árnyalat és az arany sikkes, már-már a luxusvillák hangulatát megidéző látványt nyújt.

Ne félj a mályva bútoroktól


A vintage felvirágzásának, valamint a retró trendek előretörésének köszönhetően a bársonyból készült kanapék és fotelek ismét virágkorukat élik. Ezeknek a bútoroknak határozottan jól áll a mályva, így nyugodtan gondolkodhatsz ebben a megoldásban is. Ha éppen nem tervezel nagy lakásfelújítás, átalakítást, akkor sem kell lemondanod róla: egy puffal vagy egy kisebb designbútorral is nagy sikert érhetsz el.

Forrás: Apartment Therapy
Nyitókép: Max Vakhtbovych/Pexels

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: