Lássunk tisztán: megérzéseink forrása a harmadik szem csakra

Ugye milyen jó lenne előre meglátni, megérezni a dolgokat? Két választás közül mindig tudni, melyik a helyes? Van, aki szerint ez kizárólag veleszületett képesség, de akár hiszed akár nem, te is kifejlesztheted magadban.

A hindu tradíciók szerinti a hatodik, legfontosabb energiaközpontunk, az úgynevezett Ajna, a homlokunkon, nagyjából a két szemöldök között középen helyezkedik el. Ez az a csakra, amiről valószínűleg már akkor is hallottál, ha fogalmad sincs a többiről, hiszen jógaórákon vagy meditációs technikák során is a leggyakrabban koncentrált terület. A harmadik szem. Intuícióink, megérzéseink forrása.

Egy csakra nem csakra

Bár a harmadik szem energiaközpont minden szempontból különleges, fontos a legfőbb csakrák jelentőségének megismerése is. A csakrák, ahogy azt már korábbi cikkeinkben is említettük, erőközpontok, amelyből több, mint 100 van a testünkben, de 7 kiemelt fontossággal bír. A gyökércsakra, a szakrálcsakra, a napfonatcsakra a túléléssel, a földi dolgokkal, javakkal van összeköttetésben, a szívcsakra pedig a híd a torokcsakra, a harmadik szem és a koronacsakra között, amelyek a felsőbb tudatossággal, az intuícióval, a manifesztációval és a spiritualitással állnak összefüggésben. A csakra szanszkritül kereket jelent. Úgy kell elképzelni őket, mint az energia forgó örvényeit, amelyek hol lassabban, hol gyorsabban forognak és áramoltatják az energiát – vagy rossz esetben blokkolódnak és stagnálnak. Bár sok csakra van, fontos, hogy mindegyik egyensúlyban legyen, hiszen ezek képezik finomtestünk, vagyis energetikai testünk szervrendszerét.

Szivárványba burkolózva

A hét csakra egy gyönyörű energetikai szivárványt alkot, hiszen mindegyik csakrához különböző színek és elemek tartoznak. Mindegyiknek megvan a hozzá tartozó aspektusa, amelyek megismerése segíthet abban, hogy életedet jobbá tedd. Ha a csakráid blokkolva vannak, akkor az fizikai tünetekben vagy elakadásokban jelentkezik. A harmadik szem csakra színe az indigó vagy lila, ami a bölcsesség színe.

Ha harmadik szemünk nyitva van, lehetőséget ad arra, hogy túllássunk azon, ami az adott pillanatban fizikailag jelen van. A harmadik szem csakra, bár fizikailag nem látható, agyunk tobozmirigyéhez és az agyalapi mirigyhez kapcsolódik közvetlenül. A tisztaság, az intuíció és az előrelátás képessége rejlik ebben a központban, a mentális a spirituális és érzelmi jóllétünkért felel és elősegíti a koncentrációt. A harmadik szem csakrával járó képességek rendkívüliek és varázslatosak.

Pont rád gondoltam

Ha élénk álmaid vannak, ha erős a képzelőerőd, ha kíváncsisággal és érdeklődéssel tekintesz mindenre ami körülötted van, ha játékossággal éled az életedet, és ötletesnek tartanak, akkor nagy valószínűséggel jól működik a belső látásod, vagyis a harmadik szemed. Gyakran előfordul, hogy pont akkor hív valaki, amikor rá gondolsz? Álmaid összefüggésben vannak az életedben zajló eseményekkel, átlátod mások problémáit és képes vagy segíteni nekik? Ezek már szinte médiumi képességek és mind azt jelzik, jól működik a harmadik szem csakrád. Ha viszont pánikban vagy döntések előtt, nem vagy képes felismerni tested jelzéseit, amikor egy adott helyzetben vagy, esetleg elhessegeted a rossz érzéseidet, akkor nem vagy összhangban ezzel a központoddal, és valószínűleg olyan döntéseket hozol, amelyek egyre jobban eltávolítanak a lelked által kiválasztott úttól.

Hogyan edzd a csakrádat

Akárcsak az izmokat, a csakrákat is gyakorlással lehet fejleszteni. Az élénk vizuális meditációk, a harmadik szem csakrára való koncentrálás és a magas vibrációjú étrend mind-mind hozzásegít a nyitásához vagy megfelelő működéséhez. De semmi sem harmonizálja annyira, mintha elkezdünk bízni benne és hallgatunk rá. Persze, ne rögtön életbevágó dolgokkal kezdd a gyakorlást, hanem csak apróságokkal. Például képzeld el, délután melyik útvonalon menj haza vagy melyik ételt válaszd, és utána hagyd, vagy inkább figyeld, mit jelez a tested. Amikor tested nyugodt és derűs egy választás során, akkor légy hálás neki, hogy segített a döntésben. Ezen kívül alkalmazhatod az EFT-módszert, ami tulajdonképpen egy kopogtatós meditáció. Két ujjaddal kezdd el gyengéden, de határozottan, az ujjbegyeiddel kopogtatni a két szemöldököd közötti részt. Érdemes kipróbálni a hangterápiát, és igénybe venni az olyan lila kristályok segítségét, mint az ametiszt, a lapis lazuli, a lila zafír, a turmalin vagy a rodonit.

 

 

Nyitókép: Christopher Ames

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: