Lazulós esti program: ismerd meg a filmtörténet leghíresebb szerelmi háromszögeit!

A fiú beleszeret a lányba, összejönnek és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Így néz ki egy klasszikus romantikus mozi. De mi van akkor, ha van egy harmadik szereplője is a sztorinak? 5 kedvenc ilyen filmünk következik.

A nagy Gatsby (2013)

Mintha csak tegnap lett volna, amikor Leonardo DiCaprio, Jay Gatsby szerepében először felforgatta az életünket. A történetben Daisy-re is nagy hatással volt, de a szerelmük sajnos nem tud kibontakozni, mert a háború közbeszól. Így amíg Jay távol van, a lány férjhez megy egy dúsgazdag üzletemberhez, Tom Buchananhez. Évekkel később Gatsby hazatér a frontról és mindent elkövet, hogy az imádott nőt visszahódítsa. A szerelmi háromszög az 1920-as évek varázslatos világában játszódik, amit a fényűző partik, a politikusok, a filmsztárok és a luxusautók uraltak. A színes és pezsgő mozi egy bonyolult szerelmi kapcsolat történetét meséli el, amelyben a néző az utolsó pillanatig képtelen eldönteni, vajon Daisy végül kit választ.

Szerelmünk lapjai (2004)

Ha még nem láttad a Szerelmünk lapjait legalább tízszer, akkor be kell pótolnod a lemaradást! A film örök klasszikus, ami a tizenéves Allie és Noah szerelméről szól. A történet szerint a két fiatal egymásba szeret, de a lány gazdag szülei ellenzik a kapcsolatot, mivel egy jómódú férfit szeretnének a lányuk oldalán látni. A szülők elképzelése megvalósul, amikor Allie elszakad szerelmétől, és megismerkedik egy tehetős úriemberrel. Noah igyekszik elfelejteni kedvesét, aki évekkel később felkeresi őt, és a szerelem ismét fellobban közöttük. A helyzeten nem segít, hogy Allie esküvő előtt áll, ezért választania kell Noah és a szülei elvárása között.

Sabrina (1954)

A fekete-fehér filmnek van egy különleges hangulata, ami beszippantja a nézőt. A siker pedig garantált, ha Audrey Hepburn is játszik benne. Rajta kívül még Humphrey Bogart és William Holden is feltűnik a képkockákon, akik a gyönyörű színésznő kegyeiért harcolnak. A humoros történet szerint Sabrina, a jómódú Larrabee család sofőrjének lánya, aki beleszeret az édesapja főnökének a fiába, Davidbe. A lány hiába próbálja felhívni magára a kiszemelt figyelmét, a férfi rá sem hederít. Sabrina Párizsba utazik, ahol kifinomult nőt faragnak belőle, és visszatérése után persze rögtön elbűvöli Davidet. A gond, hogy a férfi már eljegyzett valakit, ezért a bátyja, Linus közbeavatkozik. Az idősebb testvér el akarja csábítani Sabrinát, hogy megmentse a fivére házasságát, de végül ő is beleszeret a lányba. Ez a szerelmi háromszög inkább bájosnak mondható, mint tragikusnak. De a film végéig izgulhatunk, hogy a lány melyik testvérnek adja a szívét.

Közelebb (2004)

Igaz, cikkünkben a leghíresebb szerelmi háromszögeket vesszük sorra, de a Közelebb című művet nem hagyhatjuk ki a listáról. A szókimondó alkotás két házaspár életét mutatja be közel sem cukormázas formában. A filmdráma kegyetlenül őszintén mesél a vágyakról, újrakezdésről és arról, hogyan romlanak meg a kapcsolataink. A szereplők ígéreteket tesznek egymásnak, ám a számtalan megcsalás, párcsere csak hazugságokat szül. Ha kijózanító filmre vágysz, ami másik oldalról közelíti meg a romantikát, akkor a Közelebb című filmet mindenképp nézd meg.

Bridget Jones Naplója (2001)

A harmadik X-et rég betöltő nagyszájú nő reménytelenül szerelmes főnökébe, Daniel Cleaverbe, aki eleinte észre sem veszi. Viszont Bridget – a maga egyedi és káprázatos személyiségével –  elcsábítja a férfit. Az élet egyszerre csodálatosnak tűnik, de a dolgok a fejük tetejére állnak, amikor betoppan a képbe a modoros, de igen jóképű Mark Darcy. A magát folyton félreértésekbe keverő Bridget arra lesz figyelmes, hogy két férfi versenyzik a kegyiért, és ő képtelen választani közülük. A döntésképtelenségét pedig sokan átérezzük. Te, melyik pasinak szurkolsz?

Nyitókép: Archive Photos/Stringer/Moviepix/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: