Le Mythe Dior: varázslatos filmben mutatja be új kollekcióját a Dior

Minden év júliusában megrendezik a divatházak őszi-téli haute couture kollekcióinak divatbemutatóit, idén azonban innovatív megoldásokat kellett keresniük a divatházaknak: a Dior például egy egészen lenyűgöző filmet készített.

Hatalmas megtiszteltetésnek számít részt venni egy haute couture divathéten, hiszen több szigorú szabály is vonatkozik arra, hogy melyik márka kaphatja meg az haute couture (=magas szabászat) jelzést. Ennek megfelelően hihetetlen várakozás övezi a divatbemutatókat, és az itt látott ruhák sokszor a legnagyobb vörös szőnyeges eseményeken köszönnek vissza. Idén, a rendkívüli helyzet miatt a tradicionális bemutatók megrendezésére nem volt lehetősége a luxusmárkáknak, de így sem maradtunk szemkápráztató ruhaköltemények nélkül. Vasárnap este Olivier Rousteing, a Balmain kreatív igazgatója a Szajna közepén tartotta meg új kollekciójának prezentációját és amikor már azt hittük, ezt semmi sem múlhatja felül, elindítottuk a Dior legújabb kisfilmjét…

A legendás francia divatház egy közel 15 perces videóban mutatja be a 2020/2021 őszi-téli haute couture kollekcióját. A film a Le Mythe Dior címet kapta és Matteo Garrone, olasz rendező készítette. Maria Grazia Chiuri, a divatház kreatív igazgatója a Vogue magazinnak azt is elárulta, hogy a kollekció múzsáinak Lee Millert, Dora Maart és Jacqueline Lambát választotta. Azaz olyan 20. századi női képzőművészeket, akikre sokszor csak a szépségük miatt emlékeznek az emberek, pedig rendkívül tehetséges alkotók voltak.

Fotók: Dior

A szürrealista videó első szakaszában a Dior műhelyébe látogathatunk el, ahol a varrónők a kollekció darabjainak miniatűr verzióján dolgoznak. Ez a koncepció – azaz a kisméretű ruhák készítése – egyébként nem ismeretlen a divatvilágban: az alapanyaghiány és a veszélyhelyzet miatt a második világháború idején pontosan ugyanígy mutatták be a divatházak az új kollekciókat. A videó következő részében hirtelen egy álomvilágba csöppenünk, ahol nimfák, sellők és más mitikus lények csodálják meg az elkészült miniatűr maketteket és néhány ruhát teljes pompájában is láthatunk.

Nyitókép: Christian Dior/YouTube
Forrás: graziame.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: