Mit tud a LED maszk? Felesleges pénzkidobás, vagy érdemes beszerezni?

Ha a szépségről van szó, egy nő számára nincs lehetetlen. És legyünk őszinték, a pénz sem számít, csak szebbek legyünk. Az egyik új őrület, a LED maszk valóban segít, vagy lehet élni nélküle is?

A mai világban szinte kötelező a tökéletes megjelenés. És ehhez sajnos már sokszor az sem elég, ha „szimplán” csak ápoltak, vagy jól öltözöttek vagyunk, a maximalizmusra való törekvés mindent felülír. A szépségipart igazán nem érheti rossz szó, mert rendesen tartja a lépést az elvárásokkal: ember (lánya) legyen a talpán, aki bírja követni. A szakemberek jó néhány éve alkalmazzák a kabinkezelések során a LED maszk hatásait, aminek már az otthoni verziója is elérhető. De mire jó, és mit tud ez a fényterápiás készülék? S vajon lehet-e élni nélküle, vagy létfontosságú, hogy legyen otthon?

Bőrtökéletesítés otthon

Az otthoni készülékeknek az a vitathatatlan előnye, hogy nem kell bejelentkezni egy szalonba, nem kell várni a sorunka, és hosszútávon nézve még jó befektetés is lehet. Hiszen saját magadra és a szépségedre beruházni nincs az az összeg, ami sok lehet. Maximum a párod szerint, de az egy másik történet…

A LED terápia mostanában terjedt el, de a módszernek több évtizedes múltja van. Számos kutatás bizonyította, hogy a LED, azaz a fénykibocsátó dióda és a vörös fényterápia rendszeres használat mellett számos bőrproblémán segíthet. A ráncoknak, a bőrpírnak, a gyulladásoknak és a pattanásoknak is ádáz ellensége, a sikertörténetét pedig annak (is) köszönheti, hogy egy pihentető, fájdalommentes eljárás.

A hagyományos arcmaszkokkal ellentétben a LED-maszk egy csúcstechnológiás eszköz, amely a legelfoglaltabb üzletasszonyoknak is méltó társává vált, hiszen mindössze csak tíz-húsz percet kell használni a ragyogó bőr érdekében.

A legkülönlegesebb technológia, melyet eddig az orvoslásban és az űrtechnológiában alkalmaztak, és kiváló alternatívája a plasztikai sebészeti beavatkozásoknak. A kétfázisú kezelés első lépésében ‘cosmeceutical’ minősítésű hatóanyagokat juttatunk közvetlenül a sejtekbe, igen nagy mennyiségben (3-5ml alkalmanként), mely teljesen egyedülállóvá teszi a kezelést. Összehasonlításképpen: más technológiával, például a tűs vagy a tű nélküli mezoterápiával, maximum 3-10 ml hatóanyag juttatható be a bőrbe egy kezelés alkalmával. A magas hatóanyagoknak köszönhetően garantált a látványos, de természetes fiatalító hatás” – mondja Szalay Adrienne kozmetikus, aki szalonjában évek óta nagy sikerrel használja a fényterápiát.

LED történelem

Az első LED készüléket 1962-ben hozták létre, amit évekkel később a NASA tesztelt, hogy a fény tényleg képes-e elősegíteni a fotószintézist az űrsiklókban élő burgonyákban. A vizsgálataik alapján a LED, a sebgyógyulást is felgyorsította, ezután kezdték tesztelni a bőrre gyakorolt hatását. A pozitív hatások ismeretében, 20 éve született meg az első, kézi LED eszköz. A módszert mára szinte tökéletesre fejlesztették: a fényterápia a bőrproblémák kezelése mellett a kollagén termelés fokozására, és a baktériumok elleni küzdelemben is hatékony segítség. A fény hatására ugyanis megváltozik a bőr biológiája, és minden hullámhossz különböző szintet céloz meg a bőr alatti rétegekben.

A technika a világ minden területen óriási léptékben változik, amivel természetesen a szépségipar is igyekszik lépést tartani. Így ma már egyáltalán nem meglepő, hogy az otthoni arcápolás fokozásának érdekében nem csak krémeket, hanem futurisztikus készülékeket is bevethetünk. Az otthon is használható eszközök természetesen nem dolgoznak ugyanolyan hatásfokkal, mint amivel a kozmetikákban a szakemberek kezelnek, de ezek is segíthetik a bőr javítását. Kicsit olyan ez, mint amikor elkezdesz sportolni. Ha otthon egyedül edzel, már az is sokat használ, de ha egy edző segítségét kéred, akkor látni fogod, hogy teljesen más hatékonysággal dolgozol.

Ha úgy érzed, hogy elkelne otthonra egy speciális segítség, akkor ezeket ajánljuk:

1. ANLAN LED maszk

ANLAN LED Face maszk, phoenixstore.hu, 19990 Ft.

Használd ki az ANLAN Face Beauty maszk segítségével a 3 elérhető fényterápiás módot, és élvezd a gyönyörű, sima és feszes arcbőrt. A 640-650 nm hullámhosszú vörös fény gátolja az öregedési folyamatokat. Kisimítja a ráncokat, miközben feszessé és rugalmasabbá teszi a bőrt. Az 575-590 nm hullámhosszú sárga fény javítja a pigmentációt és eltávolítja az elszíneződést, helyreállítva az arc ragyogását. A 445-450 nm-es kék fény eltávolít bizonyos baktériumokat, és megakadályozza a pattanásokat.

2. inSPORTline

inSPORTline LED arcmaszk, insportline.hu. 20100 Ft.

Az inSPORTline Manahil LED fényterápiás arcmaszk otthonod kényelmében segít megújítani a bőröd megjelenését. A foton fényterápia segítségével hatékonyan veheted fel a küzdelmet a különböző bőrproblémákkal.

Forrás: instyle.com
Nyitókép: lisegagne/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: