Ha a kutyusoddal csobbannál: ezek a legszuperebb kutyás strandok 2024 nyarán

Hol vannak már azok az idők, mikor legfeljebb a folyóra vagy a helyi bányatóra járhattak le a gazdik kutyát fürdetni. Manapság, sokunk nagy örömére, már elterjedtek a kutyás strandok – ezek közül válogattuk most ki a kedvenceinket.

Közhely, de mi, gazdik inkább nagy igazságként kezeljük, hogy a kutya az ember legjobb barátja. És mint ilyen, nemcsak szereti, de nagyon meg is érdemli, hogy minden évszakban velünk tarthasson kikapcsolódni. Ha nyár van, akkor felfrissülni. Bár sok négylábú utálja a vizet, mások csak beledugják a lábbujjukat, azért ők is legalább akkora hálát érezhetnek, ha a lakás helyett a vízparton, az árnyékban vészelhetik át a legforróbb napokat, mint a legnagyobb pancsolókirályfik és királylányok. Szerencsére ma már egyre elterjedtebbek a kutyás strandok, ahol senki sem néz ufónak, ha együtt pancsolsz a kutyáddal. Annál is inkább, mert mindenki ezt csinálja. Akarod tudni, hová menjetek idén nyáron, ha egy kis közös csobbanás a terv? Akkor íme, a legjobb hazai kutyás strandok listája, néhány alapinfóval kiegészítve. Próbáljatok ki minél többet!

Kutyás strandok Budapest környékén

Dunakeszi: A szabadstrand alatt hosszú-hosszú, remek kutyás strandot találtok. Bár a parkolás a legzsúfoltabb időszakokban trükkös lehet (mi például tavaly csak elég messze tudtunk megállni, onnan sétáltunk), de nagyon megérte. Ez a kutyás strand is szuper, nemcsak a méretét tekintve, hanem a lassú mélyülés, a tisztaság és az árnyékos részek miatt is. Hátránya, hogy kicsit nomádabbak a körülmények, nincs se vécé, se büfé, de ezeket a dolgokat el tudod intézni a közeli szabadstrandon. 

Délegyháza, Tavirózsa kemping: Mi egy rendkívül forró nyári napon kerestük fel ezt a kutyás strandot, igazából elvárások nélkül, de a végén annyira jól éreztük magunkat, hogy az este 8 órás zárást szívünk szerint kitoltuk volna még legalább egy órával. A víz itt is lassan mélyül és nagyon tiszta, emberek és kutyák nagy örömére. Van füves rész és elég sok árnyék is, a strand elején pedig büfét és vécét is találsz. És ami nekünk extra érdekesség, vagy inkább viccesség volt azon a bizonyos forró nyári napon néhány éve, az az, hogy ide nem csak kutyákat lehet behozni: mi például egy törpemalacot láttunk pórázon! De mielőtt útnak indulsz a malackáddal a kutyás fürdőhelyre, azért inkább nézd meg a friss szabályzatot, hátha ez azóta már megváltozott.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Maylo (@maylo_thefakedalmatian) által megosztott bejegyzés

Velencei tó, Drótszamár kemping: 600 méteres partszakasz, elég jó büfével, mindig remek kutyás társasággal. Hátránya, hogy mi viszonylag kevés árnyékot találtunk, de feljebb sétálva, azt mondták a többiek, hogy lehet azért menedékre lelni. A kutyák vízbe való lejutását lépcső és rámpa is segíti, de sportpálya is van. Így nyár elejétől a kellemes kora őszi napokig ki tudjátok élvezni ennek a strandnak az előnyeit.

A legjobb kutyás strandok a Balatonnál

Keszthely: a helyi kezdeményezésre egy korábbi szabadstrandból lett kutyás strand is nagyon kellemes, árnyékos, közel fél hektáros területen fekszik. Van agility pálya, ha a nagy meleg sem szegi kedveteket a gyakorlásban a kutyusoddal, de klassz pihenő részt is kialakítottak. Bérelhetsz napozóágyat, de SUP-ozni a Kutyakajás szerint csak akkor tudsz (szerdán 9 és dél közt), ha hozod a sajátodat.

Fonyód: ez a legrégebbi kutyás strand a Balatonnál, ahol számunkra óriási pluszpont, hogy nemcsak négylábú kedvenceinkre gondoltak, hanem ránk, emberekre is: kint ingyenes a parkolás, a strand területén pedig vannak mosdók és a szemetünket is van hová kidobni. Az ide járókról az volt a benyomásunk, hogy kedvesek, kulturáltak, odafigyelnek másokra. A hangulat is mindig szuper volt eddig, amikor ott jártunk, legutóbb pedig egy gyönyörű naplementével is megajándékozott minket a sors.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mia Balogh (@rendszerezz_okosan) által megosztott bejegyzés

Balatonföldvár: Nemrég hallottuk valakitől, hogy a Balaton partján az egyik legjobb hangulatú kutyás fürdőhely a földvári, és a neten talált információk alapján már el is tudjuk képzelni, miért. Van árnyék is, füves rész is, lehet együtt pancsolni, heverészni, és ide is kifejezetten normális, egymásra odafigyelő közösség jár. Nincs belépő (a többi helyen pár száz forintra azért minimum számítani kell, ember és kutya esetén is), viszont be kell kalkulálni, hogy a parton se vécé, se büfé. A víz pedig viszonylag gyorsan mélyül, de nagyobb vízimádó négylábúaknak és jól úszó embercsaládnak ez sem jelenthet gondot.

Nyitókép: AI

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: