A minimalizmus az öltözködésünkben is hódít. Így állítsd össze a kapszulagardróbodat!

Költséghatékony és átlátható ruhásszekrény? Igen!

Bár a ruhásszekrényedben már alig van hely, mégis úgy érzed, hogy nincs egy „rongyod” sem, amit felvehetnél?

Stílustanácsadók szerint ennek sokszor az az oka, hogy úgy vásárolunk új ruhadarabokat, hogy közben nem gondoljuk végig, illik-e az a meglévőekhez vagy a testalkatunkhoz. Ha te is gyakran elköveted ezt a hibát, itt az ideje, hogy kapszulagardróbra válts! Ez egy szuper trükk, ami nemcsak pénztárcakímélő, de reggelente rengeteg időt is spórolhatsz, ha nem kell azon vacillálni, mit mivel vegyél fel. Az elmélet lényege, hogy egy „kapszula” meghatározott számú ruhadarabot tartalmaz. Most bemutatunk egy 12 darabból álló gardróbot, amelynek darabjait a szezonban nemcsak az irodában, hanem például a céges összejöveteleken is bátran viselheted.

Maximum öt színt válassz

A fekete, a fehér és a piros színek mindenkinek jól állnak, így ezek lehetnek a fő árnyalatok. Választhatsz melléjük még két kiegészítő színt, a mustártól akár a neonsárgáig, de a szürke árnyalatait sem érdemes kihagyni az összeállításból!

Kötelező darabok

Ami nem hiányozhat: a tökéletes cipő és táska. A táska legyen egyszerű: egy fekete bőrtáska, ami nem túl kicsi, de nem is túl nagy.

Alkati kérdés

Az alap ruhadarabok kiválasztásánál semmiképp se hagyd figyelmen kívül a testalkatodat. Mindig igyekezz azokat a testrészeidet hangsúlyozni, amelyek a legvékonyabbak: ha a derekad, akkor azt, ha a lábad, akkor pedig azt. De ha büszke vagy a dekoltázsodra, azt sem kell rejtegetni! Persze csak ízlésesen!

A legfontosabb szabályok

  • Törekedj rá, hogy a kapszulában minden mindennel passzoljon!
  • Ez az alapruhatár 3 alsórészből (3 szoknya, vagy 2 szoknya és egy nadrág) és 8 felsőrészből, egy maxiruhából és egy kabátból áll.
  • Minden blúz és kardigán illik minden alsórészhez, szoknyához vagy nadrághoz.
  • Ügyelj rá, hogy stílusban és minőségben közel egyforma darabokat válogass!
  • A túlzottan nagy mintákkal tűzdelt darabokat érdemes elkerülnöd, mert ezeket nehezebb kombinálni.

Nyitókép: Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

    Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
    Legnépszerűbb cikkek: