„Legyünk nyitottabbak!” – üzeni Beyoncé, az iHeart Radio innovátora

Az elmúlt hetek, sőt hónapok minden kétséget kizáróan Beyoncé körül forogtak és ezt nemcsak mi, hanem az iHeartRadio is így gondolja. Ennek tükrében az énekesnő tegnapi díjátadó gálájukon újabb szoborral gazdagodott.

Beyoncé jóval több mint egy énekesnő. Beyoncé egy jelenség, aki nélkül a 21. század zenei élete jóval unalmasabb lenne. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy pénteken megjelent albumát annak bejelentése óta a fél világ várta. És nem csak vártuk, hanem hallgatjuk is, hiszen a Cowboy Carter nem csupán egy újabb lemez az énekesnő repertoárjában, hanem egy igazi mérföldkő, mely nem kérdés, hogy az egyetemes zenetörténelem részévé válik. Ennek tükrében szinte kézenfekvő volt, hogy az iHeartRadio éves díjátadóján újabb szoborral gazdagodjon. Beyoncé az est folyamán az „Innovator”, vagyis újítónak járó elismerésben részesült.

Egy legenda méltatása

Az énekesnőt nem kisebb név szólította színpadra, mint a zenei ikon, a többszörös Grammy-díjas és Oscar-díjas Stevie Wonder. Nemcsak Queen B hihetetlen életművét próbálta a beszédére szánt percekbe sűríteni, hanem azt is kifejezésre jutatta, miért olyan fontos, hogy ilyen előadók legyenek jelen a zenei szcénában. Beyoncé a legtöbb Grammy-díjjal büszkélkedhető zenész, aki nem egyszer írt már történelmet lassan harminc évet felölelő karrierje során. Wonder szerint azonban mégsem ezek az elismerések a legfontosabbak, hanem az, hogy megváltoztatta a zenét és a kultúrát, melyet legfrissebb, általa igazi mesterműnek nevezett albuma is bizonyít. Szerinte Beyoncé egyszerűen jobb hellyé teszi az egész világot. A számtalan díj mellett pedig, azt kell mondanunk, hogy ez az igazi eredmény.

Fontos üzenet egy igazi újítótól

Persze az énekesnő sem csak üres szavakkal és köszöntet mondó sorokkal lépett színpadra átvenni ezt a láthatóan számára is igazán sokat jelentő díjat. Sokan azt gondolnánk, hogy neki már könnyű, hiszen egy ilyen eseménydús karrierrel a háta mögött azt csinál amit akar, azonban, mint kiderült, ez koránt sincs így. Ahogy nekünk, úgy neki is meg kell küzdeni az álmokért.

„Az innováció egy álommal kezdődik, de az álom beteljesítéséig vezető út nagyon rögös is lehet. Innovátornak lenni annyi, mint azt látni, amit mindenki lehetetlennek tart. Innovátornak lenni gyakran azt jelenti, hogy kritizálnak és ez próbára teszi az ember erejét”

– kezdte beszédét, miután köszönetet mondott Stevie Wondernek azért, hogy közreműködőként köszönthette őt a pénteken debütált, de már most igazi slágernek számító Jolane című dalában. Majd ő is a nyitottság fontosságát hangsúlyozta. Szavait a lemezkiadóknak, a rádióállomásoknak és a díjakat odaítélő szervezeteknek célozva arra kérte őket, hogy fogadják el az új ötleteket, hiszen ezek kellenek ahhoz, hogy fejlődni tudjunk.

„Remélem, hogy nyitottabbak leszünk a művészet élvezetéből származó örömre és felszabadulásra, előzetes elképzelések nélkül”

– folytatta. Ezt követően köszönetet mondott azon pályatársainak, akik nagyban hatással voltak a művészetére, de férjéről, J-Zay-ről és gyermekeikről sem feledkezett meg a színpadon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Beyoncé (@beyonce) által megosztott bejegyzés

Nyitókép: Beyoncé Instagram
Forrás: People

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: