Van egy tanácsunk számodra a hétre: nézz szembe a tükörképeddel!

Folytatódik a woohoo. léleksimogató rovata

Szeretnénk, ha vidámabban, optimistábban indulnának a napjaid, és megtanulnád szeretni önmagad. Ezért minden hétfőre egy inspiráló tanulságos gondolattal készülünk neked a kedvenc, mentális egészséggel foglalkozó Instagram-oldalainkról.

Hétfő reggelente sajnos hajlamosak vagyunk a pesszimizmusra (pedig mindössze néhány mikro kihívásra van szükség a produktivitáshoz) és ilyenkor nemcsak az előttünk álló feladatokkal kapcsolatban, hanem önmagunkról is negatívan beszélünk. Szóval a léleksimogató rovatunk harmadik részében elhoztuk neked az egyik kedvenc interjúalanyunk, Martos Juli, azaz @MargaréTaLány posztját a pozitív self-talk fontosságáról.

Ugyanis annak ellenére, hogy régen talán még „őrültnek” nevezték azt, aki önmagával beszélget, ma már ezt tartják az egyik leghatékonyabb terápiás eszköznek a szakértők. De természetesen egyáltalán nem mindegy, hogyan kommunikálunk és fogalmazunk ilyenkor! Míg a negatív mondatok szorongáshoz és depresszióhoz vezethetnek, addig a dicsérő szavak erősíthetik a mentális egészséget, javíthatják az önértékelést. Éppen ezért újabb kihívással készültünk neked! Ébredés után nézz bele a tükörbe, és mondj ki hangosan (legalább) három olyan dolgot, amit szeretsz magadban, vagy ami büszkeséggel tölt el az életedben.

MargaréTaLány
Fotó: Instagram/@margaretalany

A múlt héten határidőre befejezted minden feladatodat a munkahelyeden? Ez már bőven elég ok arra, hogy képzeletben magadhoz öleld a tükörképedet! Megtaláltad azt a hajszínt, ami tökéletesen passzol hozzád? (Ebben egyébként tudunk is neked segíteni! Ide kattintva megtalálod, hogyan választhatod ki az ideális árnyalatot!) Miért ne bókolhatnál magadnak azért, hogy mennyire jól sikerült ez a hajfestés? Először persze nem lesz egyszerű megtalálni ezt a bizonyos három dolgot. De hidd el, ezzel nem vagy egyedül!

„Sok szülinapom telt el úgy életem során, hogy utáltam magamat (és/vagy az életemet), úgyhogy most minden évben próbálom ezt egy kicsit jóvátenni. Félreértés ne essék, még most is messze vagyok attól, hogy 100%-ban rendben legyek önmagammal… De azt például biztosan tudom, hogy a 10 évvel ezelőtti énem felnézne rám és örülne nekem, és ez egyelőre számomra tökéletesen elég achievement” – emeli ki Martos Juli is az Instagram-oldalán.

Vágj bele még ma a tükörmunkába, és emeld a tétet, azaz a felsorolandó pozitívumok számát hétről hétre!

Nyitókép: Andrea Piacquadio/Pexels

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: