Leonardo DiCaprio is részt vett a klímavédelmi csúcstalálkozón Glasgow-ban

A Titanic és A visszatérő sztárja szenvedélyes környezetvédő. A színész számos, a környezetvédelemről szóló dokumentumfilmben is feltűnt, 2014-ben az ENSZ klímavédelmi képviselőjévé nevezték ki, most pedig részt vett a COP26 klímacsúcson.

A 46 éves hollywoodi híresség biztonsági kísérettel jelent meg az ENSZ klímaválsággal foglalkozó globális csúcstalálkozó második napján. DiCaprio jelen volt, amikor Joe Biden amerikai elnök ígéretet tett arra, hogy az Európai Unióval és más nemzetekkel együttműködve 2030-ig 30 százalékkal csökkentik az összes metánkibocsátást.

Amikor DiCaprio a nagyterembe lépett, kamerák és rajongók vették körül, amikor egy nő egyszer csak szembeszállt vele. „Leo, beszélj az őslakosokkal a földjük kizsákmányolásáról!” – kiabálta Rikki Dank művészeti galériatulajdonos. Az indulatok hátterében az ausztrál kormány gyakorlata áll, amiben hidraulikus repesztéssel feltörik a palakőzetet, hogy onnan olajat és gázt szabadítsanak fel. Azonban a tanulmányok szerint ez a fajta eljárás nagy földrengéseket is okozhat.

A beszámolók szerint a színész ellátogatott a Kew-i Botanikus Kertbe is, ahol a kutatási részlegen a tudósok a növények szerepére világítanak rá, ami nagy jelentőséggel bírhat a klímaváltozással kapcsolatos megoldásokban. Egy szemtanú szerint a filmsztár érdeklődve figyelte a növények csodálatos bemutatóját és az éghajlatváltozás természetalapú megoldásairól szóló üzeneteket, amelyeket a Kew-i Botanikus Kertben rendezett kiállítás mutat be.

DiCaprio megjelenéséhez nagy reményeket fűztek és széles körben azt várták, hogy a színész képes lesz meggyőzni Boris Johnsont, Narenda Modit és Jair Bolsonarot arról, hogy megállapodásra jussanak a bolygó jövőjének megőrzése érdekében.

Forrás: independent.co.ukwalesonline.co.uk
Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: