Leonardo DiCaprio szerint egyetlen apró változtatás az étrendünkben segíthet megmenteni a Földet

Köztudott tény, hogy a világ egyik leghíresebb színésze a kamerák mögött szenvedélyes környezetvédő. Leonardo DiCaprio most arra kéri követőit, hogy egy egyszerű lépéssel segítsenek a bolygón és támogassák a saját egészségüket is.

Leonardo DiCaprio március 4-én egy fontos bejegyzést tett közzé a Twitter oldalán a Beyond Meat (húsmentes húst gyártó cég) befektetőjeként: „Minden egyes ember segíthet a bolygón és mérsékelheti a klímaváltozást, egyetlen változtatással a hetében. Csatlakozz hozzám és a Beyond Meat missziójához, és gondoljuk újra az élelmiszerek jövőjét” – írta az Oscar-díjas sztár a tweetjében. A színész szerint, ha az amerikai lakosság heti egyszer a hagyományos hamburgerét növényi hamburgerre cserélné, akkor az olyan megkönnyebbülést okozna a környezet számára, mintha 12 millió autót vonnánk ki a forgalomból.

A felhívása senkit sem érhetett váratlanul, ugyanis Leonardo nem először fejezte ki a növényi étrend iránti szenvedélyét. Miután bejelentették, hogy a 2020-as Golden Globe menüje teljes mértékben növényi alapú lesz, a színész nyilvánosan megköszönte a Hollywood Foreign Press Association döntését. A Beyond Meat mellett olyan vegán élelmiszeripari vállalatokkal is partnerségbe lépett, mint a növényi tejeket előállító Califia Farms, vagy a csicseriborsó alapú snack gyártó, a HIPPEAS. A Jane Goddall Intézettel közösen 2018-ban pedig elindítottak egy vegán ruházati termékcsaládot Don’t Let Them Disappear néven, a csimpánzok védelmének érdekében.

Leo egyébként sosem nyilatkozik a magánéletéről, így eddig azt sem erősítette meg, hogy vegán életmódot folytatna. Ennek ellenére számos híresség utal a színész húsmentes étrendjére. „Nemrég adtam el Leo szüleinek a házamat, és közben összebarátkoztunk. Los Angelesben a házakra vonatkozó pályázati háborúk mindig a vegán hírességek között zajlanak” – írta a Moby énekese. Wolfgang Puck, a hollywoodi sztárséf pedig arról számolt be, hogy már többször főzött a színésznek, aki mindig ragaszkodik a növényi alapú ételekhez.

Forrás: Eat This, Not That
Nyitókép: Jeff Kravitz/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: