Lépés indulj! 5 tematikus városnéző séta az országban

A legjobb program a téli hétvégéken (is)!

Egy kiadós séta bármikor jól jön a szervezetnek, éppen ezért arra buzdítunk, hogy használd ki a szabad hétvégét és egyik nap tégy egy nagy túrát. Ezúttal ne a közeli erdő felé vedd az irányt, ismerd meg történelmi városaink titkait!

Lépj le Veszprémbe

Fedezd fel a veszprémi Benedek-hegyet, egy forró teát vagy kávét szürcsölve járd végig a nagy múltú Kossuth utcát, vagy ismerd meg a KreaTúrán Veszprém híres művészeinek történetét. A Túrajó-ra keresztelt „Veszprém másképp” sétákon eléd tárul a város egy egészen másik oldala, természeti vagy építészeti kincseket láthatsz és izgalmas titkokat is megtudhatsz a túravezetőktől. Jó kis téli program lehet ez a családdal, a barátokkal vagy a pároddal.

A programokból ITT tudsz szemezgetni!

Fedezd fel Debrecent

Ezeréves múltjával nemcsak a helyi lakosokat csábítja sétára a varázslatos Debrecen, a turistákban is kíváncsiságot ébreszt a különleges város. Szerencsére az ImagineDebrecen segítségével lehetőségünk nyílik arra, hogy megismerjük minden oldalát, a tematikus sétákon jól ismert városrészek, házak, falak, kapuk, padok fognak új és azelőtt még sosem hallott történeteket mesélni neked. Mi például szívesen részt vennénk az Ide jártatok ti… – irodalmi városnéző sétán!

Részletek ITT!

Gyere Győrbe

A programszervező iroda városfelfedező túráinak keretében nemcsak azt tudhatod meg, hogy miért hívják Győrt a fröccs városának, hanem akár még egy fotósétára is benevezhetsz, ahol a város esti fényeit is lencsevégre kaphatod. A KattinTúra sétán egy profi fotós is elkísér majd, aki a város egy-egy különleges helyszínén segít megörökíteni a kirándulást.

A programokról a www.gyeregyorbe.hu oldalon tájékozódhatsz!

Sétálj egyet a fővárosban

Azt hiszed, már mindent tudsz arról a városról, ahol élsz? Hidd el, Budapest mindig tud neked újat mutatni! A Sétaműhely tematikus programjai azok számára is szuper választás lehet, akik már évek óta a fővárosban élnek. Közösségformáló, emlékfeldolgozó, kortárs és klasszikus terekbe kalauzoló programok közül mazsolázhatsz. A mi egyik kedvencünk a Szecesszió és divat című séta!

Részletek ITT!

Ismerd meg a hírös várost

Itt az ideje, hogy többet is megtudj azon túl Szegedről, hogy ott van a Szegedi Dóm, a Szabadtéri Játékok vagy a Szegedi Tudományegyetem. A Szegedi Tourisma jóvoltából felfedezheted a város csodaszép szecessziós épületeit, megnézheted a világ negyedik legnagyobb zsinagógáját, megismerheted Szeged legősibb városrészét, de akár egy Szent-Györgyi Albert emléksétán is részt vehetsz.

Még több részlet és program az iroda weboldalán.

Nyitókép: Zoltan Suhajda/EyeEm/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: