Linda Evangelista nem rejtegeti többé a beavatkozásoktól elcsúfított testét

A ’90-es évek egykori szupermodellje az utóbbi években visszavonultan él. A divattervezők hajdani múzsája csupán árnyéka önmagának, és élete jelenleg arról szól, hogy visszanyerje önbizalmát. Most végre készen áll, hogy megossza történetét.

Az 56 éves Linda Evangelista exklúzív interjút adott a People magazinnak. Őszintén mesélt mindarról az érzelmi és fizikai fájdalomról, ami az elmúlt években árnyékot vetett az életére. Egy szépészeti beavatkozás következtében  a teste tartósan deformálódott. Evangelista egy speciális zsírfagyasztó – kriolipolízis – eljáráson vett részt, amit a zsírleszívás nem invazív alternatívájaként reklámoztak. A ’90-es évek egyik leghíresebb modellje azonban a beavatkozás óta nem hogy munkát képtelen vállalni, de az utcán is alig mer megjelenni. „Imádtam a kifutón lenni. Most rettegek attól, hogy összefutok valakivel, akit ismerek” – nyilatkozta a könnyeivel küzdve. „Nem tudok így élni tovább, rejtőzködve és szégyenkezve. Egyszerűen nem tudok tovább létezni ebben a fájdalomban. Hajlandó vagyok végre beszélni.”

A ritka mellékhatás áldozata

A kezelést követő hónapokban a modell észrevette, hogy a zsírsejtek azokon a területeken, ahol zsugorítani szerette volna, hirtelen megnőttek. „Megpróbáltam magam helyrehozni, azt hittem, valamit rosszul csinálok” – mesélte. Elkezdett keményen diétázni és még többet edzeni. „Már ott tartottam, hogy egyáltalán nem ettem. Azt hittem, hogy beleőrülök.” Végül orvoshoz fordult, aki paradox zsírszövet hiperpláziát állapított meg nála, ami a karcsúsító eljárás egyik ismert, ritkán előforduló, de súlyos mellékhatása. A szakember közölte vele, hogy ezt a problémát egyetlen diéta, sem edzés nem fogja helyrehozni.  Az esetet pereskedés, majd saját zsebből finanszírozott helyreállító műtétek követték. „Egy kicsit sem javult a helyzet. A dudorok megmaradtak, gyakran véresre dörzsölődnek. Megváltozott a testtartásom is” – tette hozzá. „Nem nézek tükörbe, mert akit ott látok, az egyáltalán nem hasonlít rám. Vajon miért érezzük szükségét annak, hogy ilyen dolgokat tegyünk a testünkkel? Mindig is tudtam, hogy öregedni fogok. És tudom, hogy vannak dolgok, amiken egy test keresztülmegy. De nem gondoltam, hogy így fogok kinézni.”


A most ismert Linda Evangelista szürreális ellentéte a 30 évvel ezelőtti önmagának. Amikor a kifutón hírnevet szerzett magának, ösztönös érzékkel vette le a lábáról a fotósokat, öltözködési stílusával pedig kitűnt még a leghíresebb modellek közül is. Pályafutása során közel 700 magazin címlapján szerepelt és olyan ikonikus divattervezők múzsája volt, mint például Karl Lagerfeld. Az egykori szupermodell élete azonban most leginkább a pereskedésről és arról szól, hogy visszanyerje önbizalmát és saját identitását. Az ehhez vezető első lépés pedig Evangelista őszinte nyilatkozata és a róla készült fotósorozat, ami óriási bátorságra vall.

Forrás: People
Nyitókép: Alessandra Benedetti/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: