Linda Evangelista visszatért! Elrontott plasztikája után újra munkába állt az egykori szupermodell

A 90-es évek ikonikus modelljével ünnepel a világhírű olasz divatcég.

Bármennyire is előre halad a világ, és született számos új, gyönyörű és fiatal modell, a 90-es évek női idoljai nem mennek ki a divatból. Cindy Crawford, Claudia Schiffer és Linda Evangelista nevét senkinek nem kell magyarázni, minden generáció tudja, kikről van szó.

Egy hajvágással indult minden

Még 1988-ban történt, hogy a legendás fotós, Peter Lindbergh gondolt egy merészet és azt kérte, hogy a szinte babaarcú Linda Evangelista haját vágják rövidre. Az akkor még kevésbé ismert kanadai modell elsírta magát az akció során: akkor még nem sejthette, hogy ez a vágás az egész életét meghatározó döntésnek bizonyul. Onnantól kezdve ragadt rá a kaméleon, és a legsokoldalúbb modell jelző, a kifutók fodrászai ugyanis elképesztő kreációkat alkottak rövidre vágott hajából.

A fiatal lány mindig modellkarrierről álmodott, de arról biztosan nem, hogy olyan csúcsra jut a pályája, amikor elmondhatja a ma már szállóigévé vált mondatot, miszerint: „tízezer dollárnál kevesebbért fel sem kelek”. Nyilván viccnek szánta, de azóta is sokszor felemlegetik vele kapcsolatban. De az igazághoz az is hozzátartozik, hogy rendszerint meg is kapta ezt az összeget.

2016-ban „hivatalosan” visszavonult a divatból, de ez nem jelenti azt, hogy ki is ment volna abból. Egykori modelltársai többször is kifutóra álltak, Carla Bruni, Naomi Campbell és Cindy Crawford egyaránt megjelentek amikor Gianni Versace előtt tisztelegtek, de Linda köszönte, nem kért ebből a felhajtásból. Döntésében nyilván nagymértékben közrejátszott egy nem túl szerencsésen alakult plasztikai műtét, amely eltorzította a szépséges vonásait. A hír és a fotók természetesen bejárták a világsajtót, amikor ő maga, őszintén beszélt arról, hogy a félresikerült beavatkozás mekkora mértékben változtatta meg az életét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fendi (@fendi) által megosztott bejegyzés

A néhai Karl Lagerfeld is szerepet játszott a döntésében

Pár hónapja a Fendi-nek sikerült rávenni, hogy a bagett táskájuk bevezetésének 25. évfordulóját vele ünnepelhessék. A világhírű olasz divatcég nem bízta a véletlenre, tudták, hogy az egykori modell karrierjében fontos állomás volt a Fendi. Linda Evangelista nemcsak a bagett táskához és a cég termékeihez vonzódott, az akkori kreatív igazgatójuk, Karl Lagerfeld nagyon jó barátja volt, így érzelmi szálak is közrejátszottak a döntésében.

Linda Evangelista első körben a cég jubileumi kampányában vett részt, de máris elkezdődtek a találgatások, hogy ott lesz-e a kifutón a Fendi 2023 tavaszi/nyári kollekciójának nagyszabású szeptemberi bemutatóján? A választ egyelőre még egyik fél sem erősítette meg, de az sokat sejtető, hogy nem is cáfolták. Az mindenesetre biztos, hogy az elrontott plasztikai kezelés után a Fendi kampányában való részvétel jót tett a szupermodell megtépázott önbizalmának.

Forrás: vogue.es

Nyitókép: Alessandra Benedetti/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: