Lindsay Lohan visszatért: megnéztük az új filmjét, ilyen lett a Karácsonyi románc

Love is in the air hangulat és fényűzés, amerre csak néz az ember: a nagy visszatérő, Lindsay Lohan új filmje, a Karácsonyi románc már fent is van a Netflixen. Nem bírtuk sokáig, mi már az első nap megnéztük!

Van itt minden, mint a moziban, szoktuk mondani. De a Karácsonyi románc, a Netflix új filmje, tényleg mindennel elkápráztatja a nézőt. A kedves, ünnepi hangulatú egész estés mozifilmben a luxus olyan természetes, mint az, hogy popcornt ropogtatunk, ugyanakkor hangsúlyos szerepet kapnak az érzelmek és az igazán fontos emberi értékek is.

Karácsonyi románc, luxussal és romantikával

Romantikus karácsonyi történet, a nagy visszatérővel, Lindsay Lohannal, a Glee-Sztárok leszünkből megismert Chord Overstreettel és George Younggal a főszerepben, amelyben tényleg minden piros-arany zöld ünnepi csomagolásban pompázik. Az egész filmet átható luxus vidám és gondtalan alapot teremt a történethez, amelyben a Belmont Summit luxusszálloda tulajdonosának lánya Sierra Belmont, karácsonyi kikapcsolódásra és kis munkaügyi megbeszélésre érkezik apjához a szállodába. Mondanunk sem kell, ahogy gazdag örökösnőhöz illik, nem saját lábon állva, hanem magángéppel. A vakációra vele érkezik szerény kis Hummer limójában az influencerként tevékenykedő, és annak minden allürjét magán hordozó pasija, Tad is.

A párocskáról, azonban annak ellenére azonban, hogy az égvilágon mindenük megvan mégsem az összhang az, ami először eszünkbe jut. Ezért okoz némi meglepetést, amikor  Tad – egy gigantikus méretű gyémánttal – megkéri Sierra kezét, és tulajdonképpen ez az a pont, ahol az egész film lavinaként beindul. Igaz, hogy ez a lavina maga Sierra, az elkényeztetett örökösnő, de ne legyünk szőrszálhasogatóak.

A beinduló eseményáradat pedig nemcsak vicces, de kellemes tanulsággal is szolgál nekünk a végére. A limonádé, vagy inkább forró csokoládé formában tálalt korrajz ugyananis mélyebb mondanivalót is hordoz a szemfülesek számára. Ahogy a hollywoodi romanikus mozik többségénél már megszokhattuk, nem bonyolították agyon a történetet. Valakinek lesz egy kis amnéziája, és elfelejti honnan jött, az új szerepben való helytállás pedig számtalan új felismeréshez vezet számára.

A Sarkcsillag vendégház szomorú múltú, de annál jóképűbb tulajdonosa, Jake pedig, aki Sierra megmentőjeként lép színre kockás flanelingjében, már előrevetíti az események és az érzelmek összekuszálódását.

Látszik, hogy az írók igyekeztek egy minden évben elővehető, ugyanakkor modern és az ifjúság számára is emészthető, könnyed filmet készíteni. A kiszámítható forgatókönyv biztosítja, hogy ebben a kedves családi történetben a legkissebbeknek sem kell majd eltakarni a szemét. De az is lehet, hogy megtanulunk palacsintát sütni és mosószert adagolni is.

Abraka-labrador

A teljes amerikai klisé tárházból a néhol felbukkanó Mikulás mellől talán csak a labrador hiányzik, de az talán már tényleg átlátszóvá tette volna a felnőtt-mesét, így ehelyett kaptunk egy gyönyörű fekete szánhúzó lovacskát, Baltazárt, akivel valljuk be, sokkal jobban jártunk.

Szerintem lesz benne pár ikonikus jelenet, amely garantálja a sikert, de engem Sierra ruhatára vett le a lábamról teljesen. Ha most valamit kívánhatnék karácsonyra, akkor az az, hogy a gardróbjában szabadon garázdálkodhassak. Na jó, persze Chord Overstreet is húzogathatná a zippzárakat közben, de ne legyünk telhetetlenek.

Fotó: Scott Everett White/Netflix

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: