Ezt az egy dolgot mindenképpen tedd meg, ha hosszú távú, boldog párkapcsolatot szeretnél

Listázd az elképzelésed, hogy mit vársz el a párodtól, így kiderül, hogy illetek-e egymáshoz

Kamaszkorban természetes, hogy a külső alapján döntünk, de az évek múltával a belső tulajdonságok határozzák meg a sikeres párkapcsolatot. Számodra mik azok az értékek, amik elengedhetetlenek egy boldog párkapcsolathoz?

Mennyire ismered magadat? Tisztában vagy azzal, hogy mit vársz el a társadtól? Hogy a külső jegyei mellett, melyek azok a tulajdonságok, amelyek fontosak, hogy tartós legyen a kapcsolatotok? Szakértők szerint ez a fajta tudatosság, az elvárások felsorakoztatása elengedhetetlen, ha hosszú távú, boldog párkapcsolatot szeretnél. Készíts listát az elvásáraidról még ma!

Legyenek reális elvárásaid a pároddal szemben

Persze fontos, hogy a földön maradj közben! Sokan ott vesznek el, hogy túl nagy és irreális elvárásokat támasztanak a másik féllel szemben. Ha nem rugaszkodsz el a valóságtól, nincsenek extra, netán egymásnak ellentmondó igényeid, akkor sokkal kiegyensúlyozottabb és ezáltal boldogabb párkapcsolatot tudhatsz a magadénak, és elégedettebb lehetsz a magánéletedben. Egy bizonyos kor után azonban sokkal inkább az a fontos két fél között, hogy megteremtsék maguknak a harmóniát, azt a légkört, amiben mindketten biztonságosan tudnak létezni.

Fotó: Maskot/GettyImages

A belső értékek megtalálása = boldog párkapcsolat

Értelemszerűen nem a külső jegyekre vonatkozik a felsorolás, bár természetesen az sem elhanyagolható, de itt most csak a belső tulajdonságokról van szó. Minden társas kapcsolat alapja, hogy a felek egymást boldogabbá tegyék, hogy együtt jobbnak, szebbnek lássák és éljék meg a világot. Egy kapcsolat kezdeti szakaszában hajlamosak vagyunk mindent rózsaszínben látni, az újdonság varázsa elvakítja a valóságot. Ha megvan a listád az elvárásaidról, akkor már az első beszélgetések során is ki tudod deríteni, hogy passzoltok-e egymáshoz. Jó, ha tudod, hogy milyen partnerrel állsz szemben, lehet, hogy veled ellentétben ő sokat beszél, vagy nem szeret egyedül lenni, mást gondol a hűségről, a bizalomról, esetleg teljesen más az értékrendszere, mint a tiéd. Ezek a tulajdonságok nagyon hamar okozhatnak feszültséget a későbbiek során, ezért fel kell mérned, hogy érdemes-e egyáltalán belevágnod.

Teszteld a párodat!

Ha úgy érzed a másik fél is nyitott erre, érdemes egy tesztet is kitöltenetek, hogy jobban megismerjétek egymást. Egy a lényeg, hogy ne ferdítsétek el az igazságot, különben hatalmas csalódás lehet belőle. A kulcs az őszinteség, és hosszútávon a legjobb megoldás is.

Forrás: mindbodygreen.com
Nyitókép: OR Images/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

    Legnépszerűbb cikkek: