Lizzo retusálatlan fotójával azt üzeni, ünnepeljük természetes adottságainkat

A testpozitív mozgalom egyik legismertebb képviselője, Lizzo büszkén mutatta meg striáit és természetes domborulatait. Az Instagramon megosztott fotóval ismét arra buzdít mindenkit, fogadja el a saját testét.

Melissa Viviane Jefferson, ismertebb nevén Lizzo 2019-ben lett ismert, miután Juice és Truth Hurts című dalai meghódították a slágerlistákat. A 32 éves Grammy-díjas énekesnő azóta a testpozitív mozgalom egyik legismertebb képviselője. Rendszeresen felszólal a body shaming ellen, illetve a természetes szépség mellett kampányol. A Dove Self Esteem Project részeként most arra hívja fel a figyelmet, hogy a közösségi média milyen negatív hatással van a szépségideálra.

A tökéletlenség szépsége

„Üdv a Bika havában. Hogy megünnepeljük, ezt a retusálatlan szelfit szeretném megmutatni nektek…” – írta Lizzo az Instagramon megosztott fotó alá, amelyen meztelenül láthatjuk saját otthonában. Az énekesnő bevallotta, hogy általában valamilyen képszerkesztő alkalmazással egy kicsit módosítja a fotóit, például eltünteti a bőrhibáit. Azonban a legfrissebb képen semmilyen digitális módosítást nem végzett el, hogy megmutassa természetes adottságait, illetve tökéletlenségét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lizzo (@lizzobeeating) által megosztott bejegyzés

„Izgatott vagyok, hogy a Dove partnereként a #DoveSelfEsteemProject részese lehetek, amely segít visszafordítani a közösségi média negatív hatásait és megváltoztatni a szépségideálról kialakult képet” – folytatta Lizzo, majd mindenkit arra buzdított, hogy büszkén mutassa meg természetes szépségét. Az énekesnőt több világsztár is elismerő szavakkal illette, és több ezer kommentelő köszönte meg Lizzónak, hogy ilyen őszintén felvállalta testét a közösségi média korában. „Ezentúl ha meglátom a hasamon lévő striákat, mosolygok majd egyet és arra gondolok, hogy milyen jó párost alkotnék Lizzóval” – olvasható az egyik legnépszerűbb hozzászólásban.

Hosszú út vezetett idáig

Lizzo a body positivity egyik legnagyobb pártfogója lett a szórakoztatóiparban, de többször is hangsúlyozta, ő sem volt mindig elégedett testalkatával. Az I Weigh Conversations című sorozatban elmesélte, hogy milyen rosszat tett a testképének, hogy fiatalabb korában a médiában csak tökéletes külsejű fekete nőket látott. „Arra gondoltam, én is így akarok kinézni. De amikor a tükörbe néztem, és láttam, hogy milyen messze vagyok ettől, szinte teljesen más emberré akartam válni. Nem csak apróságokat akartam megváltoztatni magamon. Arról álmodoztam, hogy felébredek és úgy nézek ki, mint Sailor Moon. Teljesen irreális cél volt.” Az énekesnőnek hosszú utat kellett megtennie, hogy elfogadja önmagát és büszkén vállalja valódi énjét. „Lehet, hogy mindig gyönyörű voltam más emberek szemében. De most ragyogok, mert már én is így gondolom.”

Forrás: People
Nyitókép: @lizzobeating/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: