Séta a magasban: íme, 4 lombkoronasétány, ahol csodavilág vár, méghozzá ingyen!

Ingyenesen látogatható, csodálatos lombkoronasétányok Magyarországon

Természetközeli programot keresel egy kis kikapcsolódáshoz? Akkor irány egy lombkoronasétány, ahol csend, nyugalom, feltöltődés vár. És mindezért például az alábbi helyeken még fizetned sem kell.

Az erdei levegőről már biztosan olvastad, hallottad, hogy számos jó hatással van a szervezetünkre, mi lehet jobb ennél? Nézőpontot váltani, és a magasból sétálgatva rácsodálkozni a lombkoronaszint és az erdő élővilágára, a fák páratlan szépségére, a máshoz nem hasonlítható nyugalomra. Ha nem próbáltad még ki, milyen csodálatos élmény egy lombkoronasétány bejárása, akkor itt a lehetőség! Adunk is gyorsan 4 szuper tippet, hová érdemes elmenni a családdal, barátokkal, vagy akár egyedül is, ha egy kis feltöltődésre vágysz.

Ráadásul az alábbi magyarországi lombkoronasétányok közül sehol nincs belépő, szóval az élmény egy forintodba sem kerül!

Ingyenes hazai lombkoronasétányok, ahol új élmény lesz a természetjárás

A kaszói Öregerdő tanösvény 2017-ben bővült ki a Lombkorona Tanösvénnyel, ami 124 méter hosszan, 9 méteres magasságig enged bepillantást az erdőbe. Ha attól tartasz, hogy a gyerekek unnák, ne tedd: a magasban megtett erdei sétát interaktív elemek, játékok és egy magasles teszi számukra is élménnyé. A településen egyébként erdei kisvasút is működik. De ezt érdemes csak azután megemlíteni a kicsiknek, hogy te már kigyönyörködted magad a növény- és állatvilágban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bándi Balázs (@_bbalazs__) által megosztott bejegyzés

Két akadálymentes lombkoronasétány: Pannonhalma és Süttő

Ha az is szempont számodra, hogy babakocsival, illetve kerekesszékkel is bejárható legyen az úti célként választott lombkoronasétány, és nem hátrány, ha gyönyörű környezetben fekszik, akkor irány Pannonhalma vagy a Tardos és Süttő közt található sétány!

Előbbi, a 80 méter hosszú pannonhalmi lombkorona ösvény keresztény szimbólumot, egy halat formáz, legmagasabb pontján pedig 15 méteren játhatsz a talajszint felett. Gyorsan be lehet járni, az élmény viszont egészen hihetetlen lesz!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Györkő Zsombor (@gyzsombor94) által megosztott bejegyzés

A tardosi sétány jellegzetessége pedig az, hogy kör alakú. Na meg, hogy a Vöröshíd kiránduló és pihenőhely közelében található, ezért vöröses színű festést kapott a tanösvény fémszerkezete is. Ha ezt választod, 105 méter hosszan és 11 méteres magasságig fedezheted fel az erdő és a lombkoronaszint élővilágát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Merre menjünk? (@merremenjunk) által megosztott bejegyzés

Kutyabarát lombkoronasétány: Lengyel-Annafürdő

Lengyel-Annafürdőn, a helyi 100 hektáros parkerdőben, az ottani vadasparktól néhány perces sétára is találsz egy rövidke lombkoronasétányt. A 30 méter hosszú, 9 méter magas építmény azért került fel a mi listánkra is, mert érdemes róla nemcsak felfelé, hanem lefelé is nézelődni: egy szurdok felett ível át. Másrészt abból a szempontból is tökéletes családi program, hogy csatlakozik hozzá a Rétisasfészek nevű kilátó, illetve, mert kutyabarát hely.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

anyakorulazelet (@anyakorulazelet) által megosztott bejegyzés

Nyitókép: Thomas Barwick / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: