Lucy Liu ragyogóan fest Alexander Wang legújabb divatkampányában

Lucy Liu díjnyertes színésznő, rendező szerepel Alexander Wang decemberi divatkampányában, amely az ázsiai nőket ünnepli.

Az Ally McBeal, a Charlie angyalaiból vagy a Kill Billből ismert amerikai színésznő néhány napja ünnepelte 53. születésnapját, de legalább tíz évet letagadhatna. Lucy Liu egyszerűen mesésen fest Alexander Wang legújabb divatkampányában, amellyel a tervező az ázsiai nők előtt tiszteleg.

Az Alexander Wang divatház, illetve névadó designere december 4-én mutatta be a márka legújabb kollekcióját, amely a főszereplő „extravagánsan hétköznapi” mindennapjait mutatja be. Wang ezekkel a fotókkal szeretné megkérdőjelezni azokat a sztereotip elvárásokat, amelyekkel az erős, független nőket illetik. A kampányképek középpontjában természetesen Lucy Liu színésznő áll, akinek sokszínűsége – a tervező szerint – a „hatalom és a kiválóság remek példája”, azaz remekül megtestesíti a büszke ázsiai nőt. Wang azt a fotót, amelyen Liu egy csecsemő társaságában látható édesanyjának ajánlotta.

Lucy Liunál jobb modellt nem is találhattak volna ehhez a kampányhoz és üzenethez, Hiszen a színésznő számára mindig fontos volt identitása, ázsiai származása. Áprilisban például a Washington Postnak arról mesélt, a Charlie angyalai miért foglal el fontos helyet a szívében. Szerinte ez a szerep segített „normalizálni az ázsiai identitást a mainstream közönség számára.” Bár hozzátette, még mindig sok változásnak kell bekövetkeznie, hogy az etnikai kisebbségek képviselői ne induljanak hátrányos helyzetből a szakmában, valamint az élet bármely más területén.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

alexanderwang (@alexanderwangny) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

alexanderwang (@alexanderwangny) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

alexanderwang (@alexanderwangny) által megosztott bejegyzés

Forrás: WWD
Nyitókép: Alexander Wang

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: