Így is fel lehet öltözni használt ruhából! Vidám, vintage szettel készülünk az indián nyárra

Woohoo. x Ludovika VNTG

A woohoo. és a Ludovika VNTG shop közös kollaborációja bebizonyítja, hogy a second hand, illetve vintage üzletekben is találhatunk olyan ruharabokat és kiegészítőket, amelyek a gardróbunk legújabb kedvencei lehetnek.

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, milyen káros hatásai vannak a fast fashion üzleti modellnek. A divatóriások célja, hogy – a termelés során keletkezett elképesztő mennyiségű hulladékkal, a hatalmas mértékű környezetszennyezéssel és kizsákmányolt munkásokkal mit sem törődve – minél gyorsabban és olcsóbban állítsanak elő olyan ruhákat, amelyek a legfrissebb trendeket követik. Pontosan erre emlékeztet minket az Oxfam jótékonysági szervezet Second Hand September névre keresztelt kezdeményezése, amelyet idén harmadik alkalommal hirdettek meg. A kampány célja, hogy arra biztassa az embereket, az elkövetkező 30 napban kerüljék a gyors divatra specializálódott üzleteket. Az újonnan vásárolt ruhák helyett inkább second hand és vintage termékkel bővítsék a gardróbjukat. 

Amíg a legtöbb ember egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy csak fenntartható márkáktól, illetve lokális brandektől vásároljon, addig ez a megoldás mindenki számára elérhető alternatívát kínál. Ezért fontos, hogy eloszlassuk azt a tévhitet, hogy a second hand és vintage üzletekben csak divatjamúlt, hordhatatlan termékek között válogathatunk. Sőt, a „turi hangulathoz” sem kell ragaszkodni, ha valaki nem rajong érte. Esztétikus, válogatott termékeket kínáló üzletbe is betérhetünk. Ilyen például a Rumbach Sebestyén utcában található Ludovika VNTG is: a kétszintes, családias hangulatú üzletben nemcsak kedves eladók – ha szerencsénk van, egy barátságos dalmata is – várnak minket, hanem minőségi, márkás ruhák és kiegészítők, amelyek biztosan nem jönnek velünk szembe az utcán.

Az elkövetkező hetekben bemutatunk néhány szettet, amelyet a Ludovika kínálatában található termékekből állítottunk össze. A kifejezetten kellemes időjárásra tekintettel kezdésképp egy nyárias, vidám színekből álló szettet hozunk. A kék nadrág különlegessége, hogy az eleje és a hátsó része eltérő színből, illetve anyagból készült. Az ujjatlan felső – ami valójában egy fejkendő – remek választás, ha szeretnénk kiélvezni az indián nyár utolsó napsugarait. De arról sem feledkeztünk meg, hogy ebben az időszakban egy pillanat alatt hűvösre fordulhat az idő, így egy vékony kabátot is hozzádobtunk a szetthez.

A ruhákért köszönet a Ludovikának!
Fotográfus: Petrikovits Olivér (@ollstarphoto)
Modell: Liza

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: