Így is fel lehet öltözni használt ruhából! Egy bájos vintage farmer szettel búcsúzunk a nyártól

A woohoo. és a Ludovika VNTG shop közös kollaborációja bebizonyítja, hogy a second hand, illetve vintage üzletekben is találhatunk olyan ruharabokat és kiegészítőket, amelyek a gardróbunk legújabb kedvencei lehetnek.

A vidám, nyári hangulatú és a vagány, a ’90-es évek rocker stílusát idéző outfit után most egy bájos farmer szettet mutatunk be, amellyel méltó módon búcsúzhatunk az indián nyártól. Hiszen elég egy pillantást vetni az időjárás előrejelzésre, és azonnal rádöbbenünk: már nem sokáig hordhatjuk kedvenc mini ruháinkat. Szerencsére a hétvégén még megtehetjük ezt, így a mi szettünk kulcsdarabja is egy nyári spagetti pántos farmerruha lett.

Így viselj nyári ruhát ősszel

Korábban már írtunk arról, hogy néhány ügyes megoldással a midi ruhák egyszerűen beépíthetőek az őszi-téli gardróbunkba. De a mini fazonokkal már nem ilyen könnyű a dolgunk. Ezért, ha szeptemberben-októberben néhány nap erejéig kellemesre fordul az idő, érdemes megragadni az alkalmat és belebújni a kedvenc darabjainkba. Természetesen úgy, hogy „ősziesítjük” a szettünket. Ehhez elég egy vékony ballonkabátot vagy dzsekit magunkra kapnunk, de egy pulóvert vagy egy hosszú ujjú inget is húzhatunk a mini alá. Mi az utóbbit választottuk, ugyanis a Rumbach Sebestyén utcában található Ludovika VNTG üzletében mesés, különleges részletekkel díszített ingek arzenálja várt minket.

A szettünk alapja ezúttal egy farmerruha, amelyet a rojtozott szél tesz izgalmassá. Egyébként tudtad, hogy ez az alapanyag régen a munkásosztály jelképének számított? Az évtizedek alatt rengeteget változott a megítélése: például az ’50-es években több helyen betiltották, ezzel szemben a ’80-as és ’90-es években már a legismertebb high fashion márkák kifutóján is megjelent. Ma pedig az egyik legkedveltebb – és nem mellesleg legtrendibb – textíliává nőtte ki magát. Már csak ezért is érdemes ellátogatni a second hand és vintage üzletekbe, hiszen mindig találsz néhány egyedi, időtálló, jó minőségű darabot. A képen látható mini ruha is egy ilyen kincs. Az őszies időre való tekintettel egy pöttyös inget választottunk mellé, amelynek gallérja masnira köthető. Az i-re a pontot a farmerszövetből készült bokacsizmával tettük fel, amelyre szintén a Ludovika kínálatában bukkantunk rá.

Ludovika vintage szett

Ludovika vintage szett

Ludovika vintage szett

A ruhákért köszönet a Ludovikának!
Fotográfus: Petrikovits Olivér (@ollstarphoto)
Modell: Liza

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: