Így is fel lehet öltözni használt ruhából! Az uniszex divat és a boyfriend stílus előtt tisztelgünk

A woohoo. és a Ludovika VNTG shop közös kollaborációja bebizonyítja, hogy a second hand, illetve vintage üzletekben is találhatunk olyan ruharabokat és kiegészítőket, amelyek a gardróbunk legújabb kedvencei lehetnek.

Folytatódik sorozatunk, amelynek célja, hogy eloszlassuk azt a tévhitet, a second hand és vintage üzletekben csak divatjamúlt, hordhatatlan termékek között válogathatunk. Azonban nem ez az egyetlen érv, amit gyakran felhoznak az ilyen butikokkal szemben. Sokan azért (is) kritizálják őket, mert a széles kínálat ellenére sokszor nehéz megtalálni a tökéletes méretet. Ezzel szemben egy fast fashion áruházban – a konfekciógyártásnak köszönhetően – az XS-től az XXL-ig terjednek a méretek. Ráadásul a divatóriások arról is gondoskodnak, hogy minél gyorsabban reagáljanak az aktuális trendekre és a lehető legolcsóbban állítsák elő a ruhákat – a termelés során keletkezett elképesztő mennyiségű hulladékkal, a hatalmas mértékű környezetszennyezéssel és kizsákmányolt munkásokkal mit sem törődve. A second hand üzletekben viszont egy terméket csak egyetlen egy méretben találhatunk meg. Vagyis nagy az esélye annak, hogy a kiszemelt darab túl kicsi vagy nagy lesz ránk. Ez könnyen a kedvünket is szeghetné, de miért nem kezeljük inkább ezt a „problémát” kreatívan?

Hiszen számos módja van annak, hogy a nem tökéletesen passzoló ruhákat beépítsük a gardóbunkba. A szabónők segítségével – vagy saját varrástudásunk – könnyen bővíthetjük vagy szűkíthetjük a legtöbb darabot. De a nagyobb méretű termékekkel egy kicsit a stílusunkat is színesíthetjük. Az oversized darabok és az uniszex divat elképesztő népszerű, mégis sokan megrémülnek a túlméretezett ruháktól. A vintage üzletek kínálatában könnyen megbarátkozhatunk velük, illetve a kreativitásunk is szabadon szárnyalhat – hiszen ezeket a ruhákat sokkal könnyebben alakítjuk át, mint az újonnan vásárolt termékeket. Mi most a boyfriend stílus jegyében – ami azt a hatást kelti, mintha reggel a barátod ruháit vetted volna fel – állítottunk össze egy szettet. Egy vagány bőrdzsekire, egy férfi pólóra és egy trapéz farmernadrágra esett a választásunk. A ruhákat ismét a Rumbach Sebestyén utcában található Ludovika VNTG üzlet biztosította.

Ludovika vintage

Ludovika vintage

A ruhákért köszönet a Ludovikának!
Fotográfus: Petrikovits Olivér (@ollstarphoto)
Modell: Jane/White Model Management

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: