Luxusparfümök helyett kézfertőtlenítőt gyárt a Louis Vuitton és a Givenchy tulajdonosa

A divat- és szépségipar is beszáll a koronavírus elleni harcba - a francia luxusvállalat vasárnap jelentette be, hogy besegít a hiánycikknek számító fertőtlenítők gyártásába.

Az egyre súlyosabb koronavírus-járvány miatt a Louis Vuitton, a Christian Dior és a Givenchy márkát is tulajdonló LVMH (Moët Hennessy – Louis Vuitton) fontos változást vezetett be. A vállalat március 15-én bejelentette, hogy hétfőtől a három legnagyobb gyáregységében nem parfümöket és kozmetikumokat, hanem alkoholos kézfertőtlenítőket állítanak elő

A New York Times szerint egy hét alatt nagyjából 12 tonna készülhet el a Franciaországban is hiánycikknek számító termékekből. Ezeket az LVHM ingyen osztja szét a francia egészségügyi intézmények között. Természetesen ennél jóval nagyobb mennyiség készül az elkövetkező hetekben, hiszen a cég közleményében az áll, addig folytatják a gyártást, amíg helyre nem áll az egészségügyi helyzet. Ez egyébként nem az első intézkedés, amivel a vállalat a koronavírus megállítását támogatja: januárban közel 2 millió eurót ajánlottak fel a Kínai Vöröskereszt Alapítványnak.

Nem az LVHM az egyetlen divatipari vállalat, amely különböző intézkedésekkel segíti a koronavírus elleni harcot. A Prada három milánói kórháznak ajánlott fel egészségügyi felszereléseket, köztük újraélesztéshez szükséges berendezéseket. Giorgio Armani (1.25 millió euró), Donatella Versace (200 ezer euró) és a Hermés (650 ezer euró) pénzzel támogatta az intézményeket. A cipőiről ismert Sergio Rossi pedig a 100 ezer eurós felajánlás mellett még azt is bejelentette, a március 14-20. között az eladásokból befolyt bevétel teljes összegét olasz kórházaknak adományozza.

Nyitókép: Louis Vuitton

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: