Makramé és szójagyertya: 5 kreatív magyar márka lakberfronton

A hazai divatmárkák után egy nívós lakásdekor felhozatallal készültünk. Nem számít, hogy a vintage, a minimalizmus vagy a bohém stílus rajongója vagy, ezek között a magyar brandek között biztosan megtalálod majd a kedvenced!

Arról már beszámoltunk, hogy melyik magyar divattervezőknél kell keresnünk a 2019 őszi/téli szezon legtrendibb ruhadarabjait. Ezúttal a lakberendezés vizeire eveztünk – összegyűjtöttünk néhány hazai dizájnermárkát, amik segítenek különlegessé és hangulatossá varázsolni az otthonodat. Felejtsd el az IKEA Audrey Hepburn portréját és biztosak vagyunk abban, hogy az Eiffel-toronynál is találsz egyedibb megoldásokat! Szerezz be néhány kézműves terméket, amivel még a fenntartható dizájnt is támogatod. A hazai piacon is bőven akadnak olyan márkák, akik felveszik a versenyt a svéd óriással és a skandináv minimalizmussal. Nézzük, kikről beszélünk!

Nudo

@nudo.hu/Instagram

A vintage térhódításának köszönhetően az elmúlt években újra előtérbe kerültek az olyan klasszikus kézműves technikák, mint például a makramé. A csomózással készült textilek tökéletesek arra, hogy egy kis bohém hangulatot csempéssz a lakásba – legjobb, ha mellé még néhány szobanövényt is beszerzel – ha egy kicsit szeretnéd a skandináv minimalizmus szigorúságát megtörni. Ezekért a különleges dekorációkért nem is kell messzire menned, hiszen a hazai piacon Szöllősi Barbara, a NUDO márka alapítója népszerűsíti a technikát. A brand kínálatában egyedi felfüggeszthető virágcseréptartót, fali dekorációt és asztali futót is vásárolhatsz.

Minimalista drótdíszek Farkas Tatjanától

@tatjanafarkas/Instagram

Drótból készült kusza vonalak, amikből végül egy egyedülálló dekoráció készül – valahogy így tudnánk körülírni, pontosan milyen lakberendezési kiegészítők születnek Farkas Tatjana műhelyében. A minimalista drótszobrok között sosincs két teljesen egyforma, hiszen az alkotó egyetlen huzal tekergetésével és hajlításával alakítja ki azokat a végső formákat, amiket még egy illusztrátor is megirigyelne. A térbeli vonalrajzok férfi- és nőalakjaival egy-egy olyan pillanatot próbál megragadni és kifejezni, amivel az emberekből valamilyen érzelmet vált ki. Nálunk sikerrel járt, egyszerűen rajongunk a munkáiért.

&yourstories

@andyourstories/Instagram

A hűvös őszi esték beköszöntével kezdetét veszi a végeláthatatlan gyertyagyújtogatás, legalábbis nálunk biztosan. Érdemes észben tartanod, hogy a hagyományos gyertyáknak van néhány olyan hatása, ami káros lehet az egészségedre. Ezzel szemben a szójából készült verzió paraffinmentes, így teljesen ártalmatlan, ráadásul kétszer hosszabb ideig ég, mint paraffin alapú társaik. Tokaji Márti saját brandje, az …&yourstories weboldalán biztosan megtalálod a kedvencedet. A minimalista dizájn rajongóinak örömére a 100 % vegán gyertyák egyszerű üvegcsékben kaphatók – amik közül néhányat egy-egy vonalrajz is díszít – de kedvenc illatodat kerámiatartóban is megrendelheted, amit szintén hazai iparművészek készítenek. Ráadásul, a házhozszállítás ingyenes és a gyertyákat műanyagmentes csomagolásban kapod kézhez. Mi mindjárt be is ruházunk egy Cinnamon Bun illatra!

Beszédes porcelán Hitka Viktóriától

@viktoriahitka/Instagram

A képzőművészként végzett, mellette grafikusként és mesekönyv-illusztrátorként tevékenykedő Hitka Viki alkotásainak egyikébe lehet, hogy már te is belefutottál az Instagramon. Viki inspiráló, vicces vagy elgondolkodtató üzeneteit nem vászonra, hanem különböző porcelánból készült tárgyakra festi, pontosabban írja, amik akár dekorációként is megállják a helyüket. Így kerülhet a nagyi étkészletére hajazó, virágmintával ékesített tányérra ‚‚A remélem lefotóztad!’’ felirat, de más humoros, inspiráló vagy elgondolkodtató sorokat is olvashatunk Viki munkáin. Kedvenceink: ‚‚Olyan jó, hogy itt vagy’’, az ‚‚A gombócból se sok’’ vagy az ‚‚A majomkenyérfák a legszebbek’’.

PaUZa

www.pauza.hu

A PaUZa alapítói, Zoli és Évi olyan alkotókkal közösen indították el webshopjukat, akik a kézművesség más-más területeiben jártasak. A csapatot illusztrátor, keramikus, gyertya- és szappankészítő, valamint textil- és üvegműves tagok is erősítik. A PaUZa webshopjában a slow living jegyében készült termékek között válogathatsz, amik a tudatos választások és az apró pillanatok megélésének fontosságára emlékeztetnek. Kínálatukban többnyire lassú folyamatokkal, környezetbarát alapanyagokból készült kézműves tárgyak és lakáskiegészítők kaphatók. Ráadásul a ‚‚Ritkaságok’’ menüpont alatt igazi vintage kincsekre is bukkanhatsz, például rattan hintaszékre vagy népi padra.

Nyitókép: andyourstories.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: