Madonnának elege van a szexizmusból: kiállt a női mellbimbók cenzúrázása ellen

Az énekesnő nem a visszafogottságáról ismert, neki pedig esze ágában sincs ezen változtatni,még a hatodik X felett sem. És kikéri magának, hogy az Instagram törölte néhány képét, amit egy férfi esetében simán jóváhagytak volna.

Madonnáról, még az is tudja, hogy nem riad vissza a polgárpukkasztástól vagy a botrányoktól, aki egyébként nem követi a zenei karrierjét. Legutóbb például neccharisnyában és fehérneműben pózolt a közösségi oldalán, az Instagram viszont letörölte a képeit, méghozzá azért, mert a fotókon néhol kilátszott a mellbimbója is. (Ezekre a felvételekre nagyon kényes minden social media platform és szabálysértésnek tartja. Erre válaszul indult el a #freethenipple mozgalom.)

Szabadságot a mellbimbónak!

Madonna azonban nem hagyta magát, és újra posztolta a képeket, ám ezúttal tett egy szív emoji-t a „problémás testrészére”. „Azért töltöm fel megint a képeket, mert az Instagram figyelmeztetés és értesítés nélkül szedte le őket.” A 63 éves sztárt felháborította, hogy a mellbimbóvillantás miatt eltüntették a galériáját, ezért úgy döntött, kiáll az Instagram szabályzatával szemben. „Megdöbbentő számomra, hogy még mindig egy olyan kultúrában élünk, amelyben egy nő a teste minden egyes centiméterét láttathatja, kivéve a mellbimbóját” – írta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Madonna (@madonna) által megosztott bejegyzés

„Mintha ez lenne a nő egyetlen olyan része, amely szexualizálható. Éppen a bimbó, ami a babákat táplálja. Egy férfi mellbimbóját nem ábrázolhatjuk erotikusnak? És mi a helyzet a nők fenekével, amit soha sehol nem cenzúráznak” – tette fel a kérdéseit, majd hozzátette, hálát ad azért, hogy sikerült megőriznie a józan eszét négy évtizednyi cenzúra, szexizmus, ageizmus és nőgyűlölet mellett. És bár Madonna posztjai láttán valószínűleg néha még a legnagyobb rajongói is felhúzzák a szemöldöküket, az énekesnő felvetése akkor is több mint jogos!

Forrás: People
Nyitókép: Nicholas Hunt/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: