Woohoo, gratulálunk! Dobogós lett a magyar csapat a Fagylalt Európa Bajnokságon

A fagylaltot szinte mindenki imádja, de gondoltad volna, hogy már európa- és világbajnokságot is rendeznek belőle? Persze nem fagylaltevő versenyre kell gondolni, hanem fagylaltkészítő bajnokságra, ahol a magyar csapat bronzéremet szerzett.

A Fagylalt Világkupa éppen idén 20 éves, de a nemzetközi versenyen csak azok indulhatnak, akiket meghívnak. Magyarország most kapott először lehetőséget, hogy jövő januárban a mezőny tagjaként versenyezhessen a Fagylalt Világkupáért, ugyanis bronzérmet szerzett a Fagylalt Európa Bajnokságon.

A Fagylalt Európa Bajnokságon a legjobbak mérték össze tudásukat

Gácsi Zoltán, a Csokoládé Akadémia vezető cukrásza, Füredi Krisztián, a Hisztéria Cukrászda vezető cukrásza és Somogyi Renáta, a Bringatanya Fagyizó fagylaltmestere Erdő és mező virágai témában alkották meg a magyar ízvilágot bemuatató desszertkülönlegességeket. Tortával, fagylalttal, monodesszerttel, és egy karamellből készült szoborral kápráztatták el a zsűrit. A Fagylalt Európa Bajnokságot minden évben az olaszországi Riminiben rendezik, ahol a világ legjobb fagylaltkészítői mérik össze tudásukat. A versenyt az olasz Sigep kiállítás indította útjára 1981-ben azzal a szándékkal, hogy bemutassa a legújabb fagylaltkészítési technológiákat. A kiállítás aztán versennyé nőtte ki magát, ahol az indulók a legkülönfélébb kategóriákban mérik össze tudásukat. A zsűri külön díjazza a legjobb tejes fagylaltot, a legjobb sorbetet, de a legötletesebb és persze a legfinomabb fagylalt kategóriában is kihirdetik a legügyesebb csapatot. 

Nincs megállás, irány a Világbajnokság!

A magyar csapat Olaszországgal, Németországgal, Angliával, Franciaországgal, Spanyolországgal és Ausztriával versenyzett. A háromnapos versenyen minden nemzet az általa választott témához kapcsolódva alkotta meg az desszerteket, amit aztán a nemzetközi zsűri bírált el. Az első négy helyezett kvalifikálhatja magát a 2024-es Fagylalt Világbajnokságra, ahová a világ minden tájáról érkeznek a legjobb fagylaltkészítők. Magyarország mellett már biztosan ott lesz Taipei, Dél-Korea, Szingapúr, Brazília, Peru, Argentína, Olaszország, Németország és Ausztria.

És végére még egy érdekesség: a magyarok idén brillíroznak a gasztronómiai versenyeken, múlt héten ugyanis a magyar csapat harmadik helyezést ért el a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Or-on. 

Nyitókép: AnnaPustynnikova / GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: