3 fiatal, tehetséges magyar ékszertervező, akiknek a munkái közt kincsekre lelhetsz

Az egyedi ékszerek a legegyszerűbb öltözéket is képesek feldobni, miközben némelyik kiegészítő akár műalkotásként is megállja a helyét. Íme, három magyar ékszertervező, akiktől szerintünk érdemes válogatni, ha még inkább feldobnád a megjelenésed.

Az ékszer évtizedeken át státuszszimbólum volt, ami nagyon sokszor a családi hagyományok továbbadását is jelentette. Egy női karkötő, vagy egy férfi pecsétgyűrű öröklése komoly felelősséget is jelentett. Ritkán, de manapság is előfordul, hogy egy vőlegény az édesanyja, vagy a nagymamája egykori gyűrűjével jegyzi el a barátnőjét. Az elmúlt években hatalmas változás állt be az ékszerekkel kapcsolatban is, ma már az egyedi, designer darabok számítanak trendinek. Hazánk ebből a tekintetből nagyon jól áll, számos fiatal és tehetséges ékszertervező kollekciójából válogathatunk, ha különleges kiegészítőkre vágyunk.

1. Fekete Fruzsi


Fruzsi 6 éve indította útjára a nevével fémjelzett márkáját, amelynek első darabjai egy római ékszergalériában mutatkoztak be. A Fruzsi Fekete Jewelry ékszerei 2018 óta kaphatók Magyarországon, és azóta is számos nemzetközi kiállításon és vásáron megmérette magát a márka. Fruzsi hitvallása szerint az „ékszer nem csupán egy divat kiegészítő elem, sokkal több annál: egy tárgy, aminek története van”. Kollekciójában az egyedi jegygyűrűktől kezdve, különleges fülbevalók, nyakláncok és karkötők is megtalálhatók. Fruzsi legtöbbször ezüstből alkot, drágakövek és gyémántok helyett pedig a visszafogott, kissé rusztikus hatású, izgalmas felületeket részesíti előnyben.

2. Németh Franciska


A FRANCISKA NÉMETH ékszermárka 2018-ban született Budapesten, miután Franciska elvégezte az ötvösiskolát. Bár művészettörténeti múlttal rendelkezik, később úgy döntött, hogy megvalósítja régi álmát, saját ékszermárkájának tervezését és gyártását. Egyedi alkotásainak életre keltéséhez nemesfémek, nyers drágakövek és kristályok kombinációját használja, széles (merész) szín- és textúra választékkal. Elsősorban a tengeri élet és a 90-es évek ihlette, célja pedig egyszerű: olyan ékszereket készíteni, amelyekre az emberek vágynak.

3. Barczi Brigitta


A fiatal ékszertervező munkáit a letisztultság és a harmónia jellemzi. Munkája során a fő inspirációs forrásai a modern művészet, a nőiesség és a természetes formák, amelyek középpontjában a víz és a tenger áll. A tervező célja, hogy egyszerű, letisztult formájú ékszereket készítsen nyers vagy újrahasznosított fémekből, például ezüstből és sárgarézből. Különböző drágaköveket is használ, hogy eklektikus, kortárs darabokat készítsen modern nők számára. Barczi Brigitta dizájnja könnyen felismerhető jellegzetes mellnyakláncairól és fülbevalóiról, valamint retro ihletésű tárgyairól.

Nyitókép: Fruzsi Fekete Jewelry

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

Legnépszerűbb cikkek: