Kihirdették a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny 2021-es győztesét

A győztes tortákat a nagyközönség augusztus 20-tól az ország számos cukrászdájában megkóstolhatja

Az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Magyarország Tortája a „Napraforgó” nevű édesség lett, Magyarország Cukormentes Tortájának pedig a „Beszterce rózsája” elnevezésűt választották.

Az idén jubileumi, tizenötödik alkalommal megrendezett Magyarország Tortája versenyen Fodor Sándor a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának kreációja, a „Napraforgó” elnevezésű torta nyerte el a Magyarország Tortája címet, melyet az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón jelentettek be.

Fotó: A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete hivatalos Facebook oldala

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére idén az Ipartestület a Magyarország Tortája verseny alkategóriájaként meghirdette az „Egy a Természettel” versenyt is, melyet Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere nyert meg „Nimród” fantázianevű alkotásával.

Fotó: A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete hivatalos Facebook oldala

Cukormentes bűnbeesés

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyre melyet jubileumi 10. alkalommal rendezett meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával , az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok elsősorban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használták fel tortáik elkészítéséhez.
Az idei győztes a Beszterce rózsája lett, melyet szintén a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián készített.A Beszterce rózsája a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenkénti energiatartalma 206,3 kcal, míg szénhidrátértéke 12,4 gramm, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindenkinek ajánlják, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt.

Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

„A leginnovatívabb recept” különdíjat a 77 Elektronika Kft felajánlásával a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda cukrászai, Novák Ádám és Dovalovszky Barbara nyerte a Szeszélyes dió nevű tortával. A legjobb gyógyhatású alapanyaggal készült tortáért a Diabess Kft. különdíját Karikó Orsolya, a Vanília & Gelarto Cukrászda cukrásza kapta Erdei Nimfa nevű tortájával. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertek iránti növekvő igényre.

Elindult a hobbicukrászok versenye

A Magyarország Cukormentes Tortája program részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is meghirdette a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt is, melyre nem szakképzett cukrászok nevezhetnek házisütésű tortáikkal. A fődíj egy Beurer Health Manager csomag a Beurer Medical Hungary Kft. felajánlásából. A Dcont® okos vércukormérők hazai fejlesztője és gyártója, a 77 Elektronika Kft. különdíját a legkreatívabb recept megalkotója kapja. Az a tortakészítő, aki valamely gyógyhatású alapanyag felhasználásával süti meg színvonalas édességét, a Diabess Kft. ajándékcsomagját viheti haza. Nevezni szeptember 10-ig lehet! (További információkért kattints ide!)

Forrás és nyitókép: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: