Laktózmentesen iszod, vagy csak szeretnéd feldobni valamivel a kávédat? Házilag is készíthetsz izgalmas variációkat! Íme, egy különleges chai latte recept!
Ez a mandulatejes latte szuper laktózérzékenyeknek, tejallergiásoknak és vegánoknak is. Különleges ízvariációja miatt akkor is érdemes kipróbálnod, ha nem ragaszkodsz a növényi italokhoz. A fűszerkeveréknek köszönhetően kellemes téli, kandalló mellett ücsörgős hangulatot teremt. Lepd meg magad egy kis extrával reggelente!
Hozzávalók:
- 4,5-5 dl mandulatej
- 2 ek. méz
- ½ tk. őrölt fahéj
- ½ tk. őrölt gyömbér
- ½ tk. vaníliakivonat
- ¼ tk. őrölt kardamom
- ¼ tk. őrölt szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 2 filter fekete tea
Elkészítés:
Öntsd egy kis lábasba a mandulatejet, keverd hozzá a mézet és a fahéjat – az őröltet és a rudat egyaránt –, a gyömbért, a vaníliakivonatot, a kardamomot és a szegfűszeget. Közepes lángon kezdd el melegíteni. Gyakori kavargatás mellett várd meg, amíg forrni kezd. Vedd le a tűzről, tedd bele a teafiltereket. 2-3 perc múlva már fogyaszthatod is a finomságot!
Egészségedre!