Már a neve is édes! A belga újhullámos desszertezőben, a Pannában jártunk

Éljen a palacsinta világnapja!

A húshagyó kedd több szempontból is fontos ünnep: egyrészt már csak 47 nap van húsvétig, és újra pihenhetünk egy kicsit, másrészt ez egyben a palacsinta világnapja is, aminek ürügyén dorbézolhattam egy kicsit.

A palacsinta az egyik legszuperebb desszert, ebben talán a legtöbben egyetértenek velem. Azzal kapcsolatban azonban, hogy a palacsintát hol jobb enni, étteremben, cukrászdában vagy otthon, nehéz dűlőre jutni. Én nagyjából bárhol, sőt, bármikor képes vagyok egy finom crêpe-et elfogyasztani, van, hogy a leves után, főétel helyett is ezt választom.

Panna

A Panna nevű hellyel két hónapja szemezek a Kolosy téren elhaladva, és ez a jeles nap remek apropó volt arra, hogy végre be is térjek a rózsaszínű ajtón, és válasszak valamit a kínálatukból – persze, ebédre. Hamar kiderült, hogy az óriáspalacsintán túl, belga gofri, churros, csokik, cukorkák, isteni forró csokik és izgalmas frissítők is szerepelnek a kínálatukban, és ugyan édesszájúként szívesen igent mondtam volna sorban mindegyikre, a palacsintámat összerakni is épp elég feladat volt. Az újhullámos desszertezőben ugyanis a szemünk előtt készül a méretes finomság (egy óriáspalacsinta alap 400 Ft), majd a vendégnek jut az a hálás és izgalmas feladat, hogy összeválogassa, mi kerüljön bele. Az alapok között a nutellán és a házi baracklekváron kívül természetesen belga étcsokoládé és fehér csokoládé is található (300 Ft/adag), amihez jöhetnek extraként a gyümölcsök – banán, eper, áfonya vagy erdei gyümölcs (szezonális) (300 Ft/adag). Az egész megkoronázásaként pedig semmiképp sem szabad elmenni a feltétek mellett: ez a juharsziruptól kezdve a pillecukorig gyakorlatilag bármelyik olyan cukorka lehet, amit utoljára én gyerekkoromban ettem (150 Ft – 250 Ft). A választottam egy nutellás, epres, Oreós verzió volt, a végeredmény pedig (minden túlzás nélkül) a palacsinták non plus ultrája! Külön ki kell emelnem a kedves fogadtatást, már alig várom, hogy a vásárlás végén kapott 10 %-os kuponomat a következő alkalommal levásároljam. Egészen biztosan a belga gofrit fogom megkóstolni, hiszen mégiscsak egy olyan desszertezőről beszélünk, ahol a tulajdonosi körben egy belga séf is szerepel.

Hol? Panna – Belga gofri & fagyizó, 1036, Budapest Csemete u. 1.

Nyitókép: woohoo

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: