Már tíz év telt el! Mutatjuk, mikért rajongtunk 2014-ben

Néha jó kicsit visszapörgetni az idő kerekét és megnézni, mikért rajongtunk a múltban, éppen ezért most egy digitális időutazásra invitálunk titeket 2014-be.

A trendek és a menőség fokmérője manapság már hetek alatt változnak, éppen ezért olykor már kifejezetten nehéz felidézni, hogy mi is történt például tíz évvel ezelőtt. Így a memóriánkat felfrissítve, többet közt megmutatjuk, hogy mit viseltünk, miről pötyögtük az üzeneteinket, mit hallgattunk és néztünk akkoriban.

Az első igazi kihívás

2014-ben mindenki fejére jeges víz borult, nem voltak ez alól kivételek a legnagyobb sztárok és bizony gyakran mi sem. A The Ice Bucket Challenge névre keresztelt kihívást az ALS Association indította útjára, hogy ezzel támogassák és hívják fel a figyelmet az amiotrófiás laterálszklerózis nevű, végzetes bénulással járó betegségre. Az őrület tehát nem meglepően Amerikából indult világot meghódító útjára, bár a tengerentúliak mentségére szóljon, hogy ezúttal tényleg nemes célt szolgált a Mark Zuckenberg, Donald Trump és Bill Gates által is elvégzett feladat. Aztán szép lassan mindenki bekapcsolódott és a közösségi média felületeit elöntötték az #icebucketchallange hashtaggel ellátott videók, hiszen aki teljesítette, három személyt hívott ki ugyanerre a játékra. Azonban kérdés nem fér ahhoz, hogy mindannyiunk közül Donatella Versace hajtotta végre a legikonikusabban ezt a nem mindennapi kihívást.

Boldogság mindenhol

Ugyan Pharrell Williams 2024-ben már a Louis Vuitton égisze alatt tesz tanúbizonyságot arról, hogy divattervezőként is remekül megállja a helyét, viszont azt sem szabad elfelejtenünk, hogy mindezt egy sikeres zenei karrier előzte meg. 2014-ben például már mindannyian untuk egy dalát, nevezetesen a Happy-t, hiszen tényleg a csapból is az folyt. A Gru 2. betétdalaként ismert, vidám hangulatú, dallamos, ritmusos nóta szinte minden ország slágerlistáját meghódította és hosszú ideig uralta is azokat. A Happy ugyan 2013-ban jelent meg, mégis 2014-ben volt a csúcson és a Billboard év végi Hot 100-as listájának élén is ekkor végzett. Akkor ugyan untuk, de az igazat megvallva, így tíz év távlatából teljesen új érzés végighallgatni.

A legemlékezetesebb vörös szőnyeges pillanat

Az év abszolút legemlékezetesebb vörös szőnyeges pillanatát Rihanna szolgáltatta. A 2014-es CFDA Fashion Awards-on a barbadosi énekesnőt a stílusikon díjjal tüntették ki, Rihanna pedig az elismeréhez méltó szettben vette át a rangos elismerést. Meztelen ruháját Adam Selman tervezte, melyet több mint 216 ezer Swarovski kristály díszített. A lookot a ’20-as évekből ihletet véve egy szőrmestólával és az arab éjszakákat megidéző turbánnal tett teljessé, nem csoda, hogy minden lap ezzel a merész szettel volt tele.

Fotó: Rabbani and Solimene Photography/WireImage

Új szuperhősök a képben

A Marvel univerzuma ebben az évben teljesedett ki igazán és azóta sajnos véget ért aranykora is ekkortájt kezdődött, a Bosszúállók után ugyanis színre léptek A galaxis őrzői is. A Peter Quil által vezetett, szedett-vedettnek tűnő társaságot pedig szempillantás alatt meg is szerettük. A galaxis őrzői nem véletlenül jelentek meg, hiszen mielőtt sor került a Végtelen háborút és a Végjátékot felvezető események sorára, fontos volt velük is megismerkednünk. A furcsa intergalaktikus alakulat ugyanis később fontos szerepet játszott a Marvel moziverzumában. És hogy milyen gyorsan telik az idő, bizonyítja az is, hogy 2023-ban már az utolsó közös kalandjukra is sor került.

Az év pasija

A People 1985 óta választja meg az év legszexibb férfiját, így nem képezett ez alól kivételt 2014 sem. A magazin akkor a Thor szerepében már egy ideje minden nő szívét elrabló Chris Hemswort mellett döntött. Az ausztráliai származású színész egyébként a Maroon 5 frontemberét, Adam Levine-t követte a listán, míg a következő esztendőben David Beckhamnek adták a kitüntető címet.

Örökös körforgás

Úgy tűnik 2024-re a divat húsz éves szabálya tíz éves szabállyá változik, hiszen 2014-ben ugyanolyan trendi volt farmert farmerrel viselni, mint például tavaly. Akkoriban ugyan még nem számítottak divatosnak a laza szabású nadrágok, így skinny jeans-einket gombos farmeringekkel tettük szettbe. Ehhez bőven volt is inspirációnk, hiszen Kim Kardashian, Beyoncé és Zendaya is oda voltak az irányzatért. Egyébként ezzel a trenddel sem akkor nem volt, sem most sincs semmi problémánk.

(Fotók: Noam Galai/WireImage, Marc Piasecki/GC Images)

A telefon

Természetesen 2014-ben is mindenki a legújabb kütyüket akarta, legtöbbünk történetesen az iPhone 6-os szériájáért volt oda. Az Apple két évig, 2014 és 2016 között forgalmazta a modellt, melyre azóta már a támogatások is megszűntek. A telefon három színben volt kapható és minden magára valamit is adó lánynak aranyban villogott a kezében a legelső retinakijelzővel ellátott mobil. Viszont az iPhone 6 és 6 Plus bemutatásával párhuzamban volt még egy nagy dobása a techóriásnak, hiszen ebben az évben leplezték le első okosórájukat, az Apple Watch-ot is. Utóbbi ugyan csak a következő évben került forgalomba, de sikere azóta is töretlen.

Nyitókép:  Michael Hickey/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: