Ellentmondásos Marilyn Monroe-film érkezik a Netflixre, már nem kell rá sokáig várnunk

Ana de Armas Marilyn Monroe-ja mindenben más, mint amire számítunk: egy ellentmondásos, 18-as karikás produkció jön a Netflixre szeptemberben.

Nemsokára érkezik a Netflixre a „Blonde” (Szőke). A film Marilyn Monroe életét egy olyan oldalról mutatja be, amit még nem láthattunk. Ana de Armas pedig a megszólalásig hasonlít az ikonikus színésznőre. De nem ő az egyetlen A-listás híresség a moziban.

Marilyn Monroe szerepe az álomszerep

Néhány hete, egy interjúban megkérdezték Ana de Armas-t, mi lenne számára az álomszerep. A színésznő azt válaszolta, már eljátszotta: Marilyn Monroe. Az előzetes és a megjelent fotók alapján pedig biztosak lehetünk benne, hogy különleges alakítást láthatunk majd. Az akcentus, a mozdulatok és a tekintet tökéletesen hozzák az ikonikus karaktert. De nem egy könnyed délutáni mozira kell számítanunk. Ahogy Monroe élete sem volt könnyű.

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe karakterét Ana de Armas formálja meg az új, megosztó produkcióban. Fotó: Netflix

Szőke ciklon nyomás alatt

A Blonde ugyanis azt mutatja be, hogyan küzd Monroe a hírnév nyomásával. A Netflixen szeptemberben megjelenő adaptáció előzetese bepillantást ad a film hangulatába és a főszereplő küzdelmébe, mely során azt keresi, hol ér véget Norma Jean és hol kezdődik Marilyn.

A filmet Andrew Dominik rendezi, aki az Ölni kíméletesen (Killing them softly) című filmben többek között Brad Pittel is együtt dolgozott. A szereplők között pedig De Armas mellett feltűnik még Bobby Cannavale, Adrien Brody, Julianne Nicholson és Caspar Phillipson is, így a színészekre semmiképp nem lehet panaszunk.

Realista fikció?

A forgatókönyv alapja az azonos című, 2000-ben megjelent regény, melyet Joyce Carol Oates írt. A könyv fikció, Oates szerint az inspirálta őt az írás során, hogy elképzelte, milyen lenne Monroe bőrébe bújni. Hogy mire számíthatunk a filmben, arról így mesélt az írónő: „A film Marilyn Monroe remek portréja Ana de Armastól és Andrew Dominik rendezőtől, egyik a másik nélkül talán nem tudta volna létrehozni ezt a varázslatot. A film hangvételét nehéz meghatározni, nem szürreális, de nem is igazán realista, nem ’horror’, de tele van a rettegéssel.”

Az új Marilyn Monroe-film igényes, ellentmondásos besorolással

A film a szexuális tartalma miatt az NC-17-es értékelést kapta az USA-ban, az Egyesült Királyságban pedig 18 karikás, ami a legszigorúbb megtekintési szabályozás. Ez sokakat meglepett, hiszen az ilyen korlátozás általában nincs jó hatással egy film sikerére és a jegyeladásokra, azonban a Netflixet streamingszolgáltatóként ez kevésbé érinti, így nem izgulnak a megtekintések száma miatt. „Ez egy igényes film” nyilatkozta Dominik februárban a Screen Dailynek a film ellentmondásos értékeléséről. „Ha a közönségnek nem tetszik, az a közönség baja.” Hozzátette: „Ez egy 18 + – os film Marilyn Monroe-ról, olyan, amit mindenki akar, nem? Én meg akarom nézni a Marilyn Monroe-történet 18+ -os verzióját.”

Ezek alapján tele vagyunk kérdésekkel, vajon mire is számíthatunk az életrajzi moziban. De már nem kell sokat várnunk arra, hogy megtudjuk. A filmet a Velencei Filmfesztiválon mutatják majd be, a Netflixre pedig szeptember 28-án érkezik.

Forrás: Popsugar.com
Nyitókép: Netflix

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: