Marilyn Monroe-t talán tényleg meggyilkolták?

Újabb bizonyítékok utalnak arra, hogy a gyönyörű ikon gyilkosság áldozata lett.

Marilyn Monroe 1962-es halálát már a kezdetektől öngyilkosságként tartja számon a közvélemény, ám ezzel egy időben az a feltevés is szárnyra kapott, hogy a színésznőt valójában meggyilkolták. Egy új dokumentumfilm-sorozatban most szakértők járják körbe az esetet és új bizonyítékokat mutatnak fel arra, hogy valóban idegenkezűség történt.

Marilyn Monroe
Fotó: Baron/Getty Images

Az egykori filmcsillag holttestét 1962. augusztus 4-én találták meg Los Angeles-i otthonában és a halál okát azonnal öngyilkosságként határozták meg, amire a legfőbb bizonyíték az volt, hogy Monroe mellett üres gyógyszeres üvegek hevertek. Ebből a rendőrség arra következtetett, hogy a színésznő saját maga vetett véget az életének, nagy dózisban vett be abból az antidepresszánsból, amit az orvosa felírt neki.

Marilyn Monroe halála
Fotó: E. Murray/Fox Photos/Getty Images)

Ám hamarosan a rendőrtiszt, aki részt vett a nyomozásban, azt állította, hogy a jelenet túl megrendezettnek tűnt és arra is gondolni kellene, hogy esetleg gyilkosság állhat a háttérben. Az ő véleménye után többen is kiálltak amellett, hogy itt nem öngyilkosságról volt szó.

A Cold Case: History című sorozatban, amelyben a történelem híres gyilkosságait rekonstruálják újra, a rendezők ismét elindultak ezen a vonalon és a ZDF csatorna alelnöke, Ralf Rueckauer szerint egészen megdöbbentő tanúvallomásokat és bizonyítékokat tárnak a nézők elé. „Lenyűgöző volt látni, hogy a modern technika hogyan oszlatta el a régi elméleteket, különösen Marilyn Monroe esetében, ahol új bizonyítékokat és vallomásokat tárhattunk fel.”

Bár a sorozat készítői ennél többet egyelőre nem árultak el, elképzelhető, hogy új információk kerültek elő azokról a teóriákról, amik az elmúlt években már napvilágot láttak. Sokan úgy vélik, hogy a színésznőt azért gyilkolták meg, mert túl sokat tudott az Egyesült Államok akkori legbefolyásosabb embereiről, vagy a maffia kezei között halt meg, akik Kennedy-t akarták büntetni azzal, hogy megölik a szeretőjét. Az ügyet már régóta titokzatos homály fedi, ezért nagyon kíváncsian várjuk, hogy a Cold Case szakértői milyen újdonságokkal állnak majd elő!

Forrás: dailymail.co.uk
Nyitókép: Frank Worth, Courtesy of Capital Art/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: