Máris megvan az év híre: függetlenedne a királyi családtól Harry herceg és Meghan hercegné 

A sussexi hercegi pár hatalmas bejelentést tett Instagramon: visszavonulnak a királyi családból, és anyagilag is a saját lábukra szeretnének állni.

Harry hercegnek és feleségének, Meghan hercegnének sikerült az egész világot sokkolniuk váratlan bejelentésükkel, amit az Instagram-oldalukon osztottak meg követőikkel. A páros elhatározta, hogy lemondanak a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szerepükről, hogy a saját útjukat járhassák. A döntés állítólag hosszas mérlegelés után született, ami nemcsak minket, hanem magát a királynőt is meglepte.

Harry és Meghan azt írták, hogy progresszív, új szerepkörre törekszenek a monarchia intézményén belül, ez pedig egy egészen újszerű helyzetet szül. A pár úgy tervezi, hogy a jövőben kevesebb feladatot vállalnak a brit királyi család tagjaiként, és anyagilag is függetlenedni szeretnének, valamint több időt töltenének Észak-Amerikában. Kihangsúlyozták, hogy döntésük egyáltalán nem jelenti azt, hogy megszakítanák a kapcsolatot a brit uralkodói családdal: tisztázták, hogy továbbra is együttműködnek Erzsébet királynővel, Károly herceggel, Vilmos herceggel és az összes fontos szervezettel, akikkel korábban is kapcsolatban álltak, és már dolgoznak egy új jótékonysági alapítvány létrehozásán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) által megosztott bejegyzés,

A Palota szóvivője elmondta, hogy II. Erzsébet királynő csalódott Harry-ék lépése miatt, ráadásul a sussexi herceg és felesége még őfelségét sem tájékoztatta a hivatalos bejelentés előtt. Azt is hozzátette, hogy bár megértik a döntésüket, de ez a helyzet számos kérdést vet fel, ezeknek a megvitatása pedig még várat magára.

A hercegi pár döntésének persze voltak előjelei: Meghan tavaly hatalmas sajtófigyelmet kapott, ami miatt Harry pár hónapja több lapot is beperelt, mert valótlan dolgokat állítottak feleségéről. Sőt, már az ünnepeket sem a királyi családdal töltötték: hat hétre Kanadába utaztak, és csak nemrég tértek vissza.

Harry herceg és Meghan Markle 2018. május 19-én házasodtak össze, első közös fiuk, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019. május 6-án született. Harry jelenleg a hatodik helyen áll a trónöröklési sorrendben: apja, Károly herceg utána következik bátyja, Vilmos, és három gyereke, Harry-t pedig fia követi a sorban. Azt még nem tudni, hogy a nagy bejelentés befolyásolja-e a sorrendet…

Nyitókép: WPA Pool / Pool/GettyImages 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: