Megérkezett az első előzetes Marylin Monroe legújabb életrajzi filmjéhez

A Netflix a napokban bemutatta Andrew Dominik Blonde című filmjének első ízelítőjét, amelyben Ana de Armas alakítja a legendás hollywoodi színésznőt, Marilyn Monroe-t.

Amióta felreppentek a hírek, miszerint Marilyn Monroe életéről újabb film készül, azóta tűkön ülve vártuk, hogy megérkezzen a produkció első előzetese. A Variety nemrég bejelentette, hogy a filmet szeptember elején a Velencei Filmfesztiválon mutatják be, ezt követően pedig az első előzetest is kiadták. A rövid videóból arra következtethetünk, hogy a Blonde című film Marilyn csillogó életének nyers, mélyen személyes oldalát mutatja be. Vagyis polgárpukkasztó jelenetekre biztosan számíthatunk – ezt a korhatár-besorolás is megerősíti. Sokan már most azt rebesgetik, az elmúlt évek egyik legmegosztóbb alkotása debütál majd a Netflixen.

A Netflix hivatalos leírása szerint az új Monroe-film „merészen újragondolja Hollywood egyik legismertebb ikonjának, Marilyn Monroe-nak az életét. (…) A Blonde összemossa a valóság és a fikció vonalát, hogy feltárja a színésznő nyilvános és magánélete közötti egyre szélesedő szakadékot.” A rövid szinopszis arra is kitér, hogy a jelenetekben megelevenednek Norma Jeane gyorsan elillanó gyerekkorának képei, majd Marilyn Monroe felemelkedésének történetét is megismerhetjük. Természetesen Andrew Dominik, a Blonde forgatókönyvírója és rendezője a legendás színésznő szerelmi kalandjait is bemutatja a filmben.

Botrányos élettörténet, még botrányosabb film?

Az életrajzi film Joyce Carol Oates fiktív regényén alapul, és az eredeti tervek szerint már a 2010-es évek elején sort kellett volna keríteni a premierre. Azonban a forgatási munkálatok megkezdése és a bemutató dátuma több ok miatt is sokat csúszott. A forgatás végül 2019-ben kezdődött el, de a munkálatokat a világjárvány lelassította. Később pedig az is kérdésessé vált, hogy a Blonde-ot egyáltalán láthatja-e a nagyközönség. Ugyanis a Netflix, a főszereplő és sok más bennfentes is egyetértett abban, hogy Dominik alkotását a „felkavaró” szó jellemezi a legjobban. Mit értettek ezalatt?  A World of Reel szerint – hogy csak néhányat említsünk – egy beszélő magzat, véres orális szex és látványos nemi erőszak is felkavarja a nézők érzelmeit.

A rendező is tisztában van azzal, hogy a végeredmény megosztja majd az embereket. Ez azonban nem zavarja: „Ha a közönségnek nem tetszik, az a kibaszott közönség problémája. Nem pályázok vele semmilyen közhivatali tisztségre” – viccelődött Andrew Dominik rendező a Screen Daily interjújában. „Ez egy NC-17-es film (korhatár-besorolás, amely Magyarországon a csak 18 év felett megtekinthető filmeket jelenti – a szerk. ) Marilyn Monroe-ról. Ez az, amit akarsz, nem? El akarok menni és megnézni Marilyn Monroe életének NC-17-es verzióját. Valójában valószínűleg ez az, amit a szexuálisát hangsúlyozó, kockázatvállaló Marilyn akart volna.”

Ahogy már említettük, a Blonde-ot a Velencei Filmfesztiválon mutatják be, és szeptember 23-án világszerte elérhetővé válik a Netflix platformján is. Röviden: néhány hónapot még várnunk kell, hogy megnézhessük a világ leghíresebb szexszimbólumáról szóló, csillogó XXX sztorit. Addig ezzel a rövid előzetessel kell beérnünk.

Forrás: Variety
Nyitókép: Netflix

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: