Matthew McConaughey elképesztően jó fej dolgot tett

Az Oscar-díjas színész a kaliforniai lángokkal küzdő tűzoltóknak főzött

Második otthonaként tekint Kaliforniára Matthey McConaughey, ezért összefogott néhány önkéntessel, hogy támogathassák azokat a tűzoltókat, akik a pusztító erdőtüzet próbálják megfékezni az államban. A színész reméli, tettével másokat is inspirál.

Matthew McConaughey eredetileg egy rendezvényen vett volna részt, ahol a tavalyi kaliforniai erdőtüzet megfékező hősök előtt tisztelegtek, de végül úgy alakult, hogy segített elkészíteni 800 adag vacsorát azoknak, akik a mostani tüzet próbálják eloltani. Az elkészült ételeket 20 tűzoltóállomás között osztották szét.

Amikor elkezdtük szervezni az évfordulót, nem is sejtettük, hogy Kaliforniát, a második otthonomat újra pusztító erdőtűz sújthatja” – mondta az Oscar-díjas színész.

Az akciót, ahol McConaughey az önéntesekkel pulykavacsorát főzött, a Wild Turkey nevű márka szervezte. Nemcsak a tűzoltóknak tudtak ételt készíteni, 800 adag vacsora készült hajléktalanoknak is. A színész reméli, hogy ezzel a kezdeményezéssel példát mutat másoknak is. „Hálásak vagyunk, hogy itt lehetünk ma köszönetet mondani, és rávilágítani a megingathatatlan elszántságunkra. Remélhetőleg ezzel másokat is inspirálunk arra, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulóknak a saját közösségükben”.

Szerző: Horváth Sára

Nyitókép: Rich Polk/Getty Images Entertainment

Legnépszerűbb cikkek: