Maxold ki a garzonod! – 8 lakberendezési trükk kis lakáshoz

Apró trükkök apró otthonokhoz

„Sok jó ember kis helyen is elfér.” Főleg a következő tárolási trükkökkel, amelyek a legkisebb otthonból is kihozzák a maximumot.

Az előző albérletem olyan kicsi volt, hogy alig fértem el a fürdőszobában. Mégis a szívemhez nőtt a lakás, hiszen néhány trükkel plusz helyet nyertem magamnak. Ha te sem bővelkedsz a négyzetméterekben, és szeretnéd a legtöbbet kihozni az otthonodból, akkor a következő 8 rendszerezési tippet szeretni fogod.

Több funkciós dekoráció

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@margaret.goatr által megosztott bejegyzés,

Az apró lakás egyik hátránya, hogy nem zsúfolhatod tele dekorációval. Éppen ezért, olyan kiegészítőket, bútorokat kell keresned, amelyek az év minden napján jól mutatnak és kevés helyet foglalnak. Az én kedvenceim az újragondolt könyvespolcok, amiket némi kreativitással egyszerűen alkalmazhatsz. Az üvegvázák szintén kincset érnek, mert a virágon kívül egyéb díszeket is tárolhatsz bennük. Ősszel dobálj bele terméseket, faleveleket, télen pedig halászd elő a gömbdíszeket, és egy fényfüzérrel együtt helyezd őket a vázába.

Nézz az ajtó mögé!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Saga Professionell Organisatör (@importantthings.se) által megosztott bejegyzés,

Mivel a korábbi lakásom fürdőszobája kicsi volt, a szennyestartónak nem maradt hely. Hamar feltaláltam magam, mivel a nagyszoba ajtaja mögé rejtettem a kosarat. Végre nem volt szem előtt, és kihasználtam a maradék helyet. Ha nem tudod hova tenni a kisebb holmikat (szépségápolási termékek, cipődobozok, töltők) szerezz egy ajtóra szerelhető tárolót, ami egyszerű, praktikus és látványos megoldás.

A hajtogatás művészete

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

KonMari Consultant – Australia (@homesanct) által megosztott bejegyzés,

Nem férnek el a ruháid a szekrényben? Van egy egyszerű megoldás. A klasszikus hajtogatási módszer helyett, inkább tekerd össze a gönceidet. Hidd el, ezáltal sokkal több ruha fér el egymás mellett, ráadásul kevésbé gyűrődnek a kényes anyagok. A zoknikat is tessék összehajtogatni!

A polc hosszabbító az ember legjobb barátja

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

???????? ?????? (@homewarestyles) által megosztott bejegyzés,

Egy fikarcnyi szabad rész nem maradt a konyhaszekrényben és a pulton? Erre a helyzetre találták ki a négylábas polcot vagy asztalkát, amivel nyerhetsz még néhány centimétert. Nem utolsósorban, a fából készült verzió rusztikusabb a megjelenést kölcsönöz, ezzel is feldobja a konyha hangulatát.

Az életmentő „gyűjtőpont

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Handmade by Laura (@clay_days) által megosztott bejegyzés,

A párom az őrületbe kergetett a szanaszét hagyott kulcsokkal, napszemüvegekkel, bérletekkel, töltőkkel és fülhallgatókkal. Természetesen semmit nem talált, és rendszerint rajtam kereste az elhagyott dolgait. Egy fonott kosár lett a megoldás, ami „gyűjtőpontként szolgál a bejárati ajtó mellett, ide bátran bedobálhatja a mütyüröket. Őszi dekorációs elemként is szolgálhat ez a trükk, ha egy falevél formájú tálat jelölsz ki a tárolásra.

A házi szabály

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emily Carey (@emily.carey.904) által megosztott bejegyzés,

Van egy íratlan szabályunk: ha valami jön, akkor valaminek mennie kell. Drasztikusan hangzik, de a kis lakás esetében remekül beválik. Ha beleszeretsz a világ legszebb serpenyőjébe, de otthon van belőle egy másik, akkor válj meg a régitől. Felesleges olyan eszközöket felhalmozni, amelyekből egy darab is bőven elég. Persze egy-egy új bögre és tányér még nem a világ vége, de ne építs belőlük tornyot.

Sarkalatos kérdések

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

?Jen ? (@my.purposed.place) által megosztott bejegyzés,

A háromszög alakú tárolók az apró lakások megmentői, mivel észrevétlenül simulnak bele a térbe és helytakarékosak. Ahelyett, hogy a falak előtti területet pakolnád tele szekrényekkel, csavarj egyet a dolgon, és használd ki az üres sarkokat. Imádom!

Gondolkodj függőlegesen

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nelle (@decor_inspo_by_nelle) által megosztott bejegyzés,

Aki már járt régi bérházban – főleg Budapesten – annak rögtön feltűnik a hatalmas belmagasság. A legtöbb tulajdonos okosan kihasználja az égig érő lehetőségeket, és galériát épít a lakásba. Ezt a gondolkodást akár a konyhai rendszerezésnél is alkalmazhatod, ha a mosogató fölé beszerezel egy edényállványt. Így gond nélkül tárolhatod a különböző eszközöket, és több hely marad a fiókokban is.

Nyitókép: InaTs/iStock / Getty Images Plus

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: