Maxold ki a szervezetedben rejlő potenciált: éljen a biohacking!

Nem, nem a legújabb robot-technológiáról van szó. A biohacking nem más, mint hogy igyekszünk elérni a testünkben lévő potenciál maximumát, úgy, hogy kihasználjuk a technológia és tudomány adta lehetőségeket.

A mindennapokban a hatékonyságnövelés az egyik legfontosabb feladatunk, az élet számos terén igyekszünk a maximumot nyújtani, ami bizony nem kevés energiánkba kerül. A következő 3 biohacking trükk viszont segít abban, hogy energikusan és fitten lavírozzunk a feladataink között.

Kék és vörös fény

A testünknek és az agyunknak is szüksége van a fényre, azonban nemcsak a nap sugarai segíthetnek hozzá egészségünk megőrzéséhez. A kék fény, amit a legtöbb elektronikai eszközünk kibocsájt köztudottan rossz hatással van a szervezetünkre. Ezzel ellentétben a vörös fény igencsak jó hatással van ránk. A vörös fényterápia segíti az emésztést, enyhíti a depressziót, felgyorsítja a regenerálódást, a meddőség kezelésében is szerepet játszik és nem mellesleg anti-aging hatása is van. A kezelés egy-egy alkalommal 10 és 45 perc közötti lehet, egy három hónapos kúra keretein belül, hetente egyszer érdemes ismételni a kezelést. 

Viszlát kondibérlet – Helló okosórák!

Megkönnyebbülés ez azok számára, akiket feszélyez az edzőterem. Ma már elég beszerezni egy aktivitásmérőt vagy okosórát és a coachunk házhoz jön. Méri a pulzusunkat, az előrehaladásunkat az egyes sportágakban, a fogyásunk mértékét, és mindezt úgy, hogy nem szegeződnek ránk kéretlen tekintetek a konditeremben. A virtuális világban a saját edzőnk személyre szabott edzéstervet állít össze nekünk, hogy az edzés minél inkább a mi igényeinkre szabott legyen. Már csak kellő motivációra van szükség ahhoz, hogy belevágjunk! 

Hackeld meg az étkezésed

A szervezeted leginkább a minőségi tápanyagokkal tudjuk felturbózni. A „smart eating” fogalma már itthon is elterjedőben van, elég csak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által kiadott Okostányér módszerre gondolnunk. Az étkezésben a legfontosabb tanácsok, hogy igyekezzünk helyi alapanyagokat vásárolni, ha tehetjük, együnk minél több háztáji terméket, a lekvárt például ne a boltból szerezzük be, hanem válasszuk a nagyiféle változatot. Emellett fontos, hogy szezonális alapanyagok kerüljenek a tányérunkra, ősszel például ne paradicsommal és paprikával próbáljuk meg fedezni a napi zöldségszükségletünket, válasszuk inkább a gyökérzöldségeket és a hüvelyeseket.

Forrás: www.mdosz.hu

Kapcsolj tehát a legmagasabb fokozatra és légy önmagad legjobb változata!

Szerző: Szakács Betty

Nyitókép: imagedepotpro/E+/GettyImages 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: