Hogyan tudnék megbocsátani neki mindezek után?

A következő szeretetfa-meditáció segíthet

Ahhoz, hogy megbocsáss, gyakran magaddal is meg kell küzdened. Készen állsz arra, hogy felszabadulj és továbblépj?

Az életben nincs nehezebb dolog a megbocsátásnál, ennek ellenére muszáj megtennünk, hogy továbbléphessünk.

Deborah Lytton

Szép dolog a megbocsátás, de azt tudnod kell, hogy sem erőltetni, sem kicsikarni nem lehet. Minél görcsösebben szeretnéd, annál nagyobb az ellenállás benned, annál nagyobb a dac, a düh. Nem könnyű felülemelkedni a pillanatnyi érzéseinken, és belátni azt, hogy az, aki megbántott, valószínűleg nem szándékosan tette, és nem az volt a célja, hogy fájdalmat okozzon nekünk. Ha ezt fel- és elismered, máris könnyebb helyzetben vagy. Hogy ne csak szavakkal, hanem valóban, szívből sikerüljön megbocsátanod, hallgasd meg a Szeretetfa-meditációt! A kellemes zene és Domján László hangja elvezet téged egy rétre, amely közepén egy hatalmas fa áll…

Ez az egyik kedvenc meditációm. Mikor először hallgattam, egy olyan embernek próbáltam megbocsátani, akivel szemben nagyon nagy ellenállás volt bennem. A videó végén sírtam, de ugyanakkor meg is könnyebbültem, és kicsit fellélegeztem. Azóta többször is elvégeztem a gyakorlatot, és úgy érzem, jó úton haladok a megbocsátás felé, vagy legalábbis elengedtem a rossz érzéseket.

Ha szeretnéd átélni a megbocsátás felszabadító érzését, hallgasd meg ezt a meditációt! Mindegy, hogy a szüleid, a barátod vagy a párod bántott meg, a szeretetfa alatt mindenkinek jut hely.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: