Még mindig nem ért véget a dalgona-láz: megérkeztek az alkoholos változatok

Ha azt hitted, a dalgona kávéőrület gyorsan lecseng, akkor ugyanakkorát tévedtél, mint mi. A TikTok-trend továbbra is megállíthatatlan: most épp az alkoholos változatok a menők.

A Dél-Koreából származó habos kávékülönlegesség még hetekkel ezelőtt robbant be a köztudatba, miután egy TikTok videó vírusként terjedt az interneten. A dalgona egy éjszaka alatt vált világméretű szenzációvá, és arra sem kellett sokat várni, hogy különböző változatokkal álljanak elő a karantén alatt kísérletező kedvükben lévő koffeinfüggők. A trend egy kis időre lecsillapodott, de úgy tűnik, csak azért, hogy hasonlóan nagy lendülettel térjen vissza. Az elmúlt napokban szinte mindenki a legújabb dalgona variációkról beszél: az alkoholos kávékülönlegességek elöntötték a közösségi oldalakat.

Nyakunkon a hétvége, miért ne próbálhatnánk ki mi is egyet? Íme 3 recept, ami erre tökéletes lehet:

Dalgona Martini

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@dreamsoilsclau által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál instant kávé
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál forró víz
  • 50 ml Baileys
  • 50 ml vodka

Elkészítés:

  1. A Baileyst és a vodkát töltsd egy koktél shakerbe, dobj bele néhány jégkockát, és rázd össze. Ha kész, töltsd egy martinis pohárba.
  2. Egy közepes méretű tálban a kávét, a cukrot és a vizet egy kézi habverő segítségével keverd össze, amíg kemény habot kapsz.
  3. A kávés habot kanalazd a martini tetejére és már fogyaszthatod is az italt.

Bourbon Dalgona kávé

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál instant kávé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál meleg víz
  • 30 ml bourbon vagy whiskey
  • tej

Elkészítés:

  1. A kávét a vízzel és a porcukorral verd habosra.
  2. Dobj néhány jégkockát egy pohárba, öntsd rá a kimért alkoholt, a tejet (ízlés szerint) és kanalazd rá a kávéhabot.

‚‚Részeges’’ Dalgona

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

La SAQ Officiel (@lasaq) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál instant kávé
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál meleg víz
  • 15-20 ml Kahlúa kávélikőr + 1 evőkanál
  • 15-20 ml Baileys
  • tej (ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. A kávét, a vizet és a porcukort egy evőkanál kávélikőrrel verd habosra.
  2. A tejet, a Baileyst és a maradék kávélikőrt öntsd egy pohárba. Mielőtt a tetejére kanalaznád a kávéhabot, adj hozzá néhány jégkockát.

Nyitókép: Dariia Chernenko/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: