Megérkeztek az első fotók Amy Winehouse életrajzi filméből

Az életrajzi film Amy Winehouse „zsenialitására, kreativitására és őszinteségére összpontosít, amely mindent áthatott, amit csak csinált” – írja a film rövid összegzője. Íme minden, amit a készülő moziról tudunk.

Jön Amy Winehouse életrajzi filmje, és hosszas találgatások után kiderült, hogy ebben ki alakíthatja a brit popsztárt. A Back to Black című moziban Marisa Abela, az Ipar (Industry) című sorozat sztárja lényegül át Amy Winehouse-zá. Az első fotó a filmből pedig azt mutatja, hogy nagyon is valósághű alakításra számíthatunk. A színésznő állítólag elkápráztatta a rendezőt és a producereket a meghallgatáson. A filmet Sam Taylor Johnson rendezi, aki a Szürke ötven árnyalatát és John Lennon életrajzi filmét is rendezte. A mozit a Focus Features és a Monumental Picture közösen készíti.

Amy Winehouse, a 21. század meghatározó hangja

A 2011-ben 27 évesen elhunyt Amy Winehouse-t sokan a 21. század egyik meghatározó hangjának tartják. Back to Black című albuma 2008-ban öt Grammy-díjat is kapott, köztük az év lemeze és az év dala díjat a „Rehab” című slágeréért. De több dala is a mai napig nagyon népszerű, mint például a „You Know I’m No Good” vagy a „Valerie”. Zenei tehetsége mellett azonban komoly szenvedélybetegséggel is küzdött. Dalait gyakran inspirálták ezek a küzdelmei, illetve zenésztársával, Blake Fielder-Civillel való viharos kapcsolata.

Camden a DNS-ben

Az életrajzi film rendezője, Taylor Johnson így mesélt az énekesnőhöz fűződő élményeiről: „Az Amy-vel való kapcsolatom akkor kezdődött, amikor otthagytam a főiskolát, és London kreatívan sokszínű kerületében, a Camdenben lógtam. Munkát kaptam a legendás Koko Clubban, és még mindig emlékszem minden bódé, vintage bolt és utca illatára… Néhány évvel később Amy megírta égetően őszinte dalait, míg Camdenben élt. Ahogy nekem, úgy neki is a DNS-e részévé vált ez a hely” – mondta a rendező a filmmel kapcsolatos nyilatkozatában.

Majd így folytatta: „Először egy tehetségkutatón láttam fellépni (Amy Winehouse-t), a Ronnie Scott’s Jazz Clubban, a Sohóban. Azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy nem csak „tehetséges” volt, hanem egyenesen zseniális. Filmesként az ember nem is kívánhat többet. (…) Izgatottnak és kicsit megilletődöttnek érzem magam a lehetőség miatt, hogy Amy gyönyörűen egyedi és tragikus történetét én valósíthatom meg örökségének legfontosabb részével – a zenéjével. Teljesen tudatában vagyok annak, mekkora felelősség ez. Írótársammal, Matt Greenhalgh-gal olyan filmet készítünk, amelyet mindannyian szeretni és örökké dédelgetni fogunk. Csakúgy, mint Amy-t” – zárta sorait Taylor Johnson.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

nss G-Club (@nssgclub) által megosztott bejegyzés

Amy Winehouse szülei is jóváhagyták a filmet

Amy Winehouse szülei, Mitch és Janis Winehouse – akik egyben hagyatékának végrehajtói is -, közös nyilatkozatban osztották meg, hogy támogatják a produkciót. „Nagyon örülünk, hogy a Studiocanal, a Focus Features és a Monumental elkészíti ezt a filmet, amellyel lányunk, Amy rendkívüli zenei örökségét ünnepli, és a tehetségét a megérdemelt módon mutatja be” – írták a nyilatkozatban.

„Szeretlek, Amy”

A főszereplő, Marisa Abela Instagram-oldalán erősítette meg a hírt egy sor fotóval és egy idézettel az énekesnőtől: „És Londonnak. Ez Londonnak. Mert Camden Town nem ég le” – írta Abela a posztban. Majd hozzátette: „szeretlek, Amy ❤️”.

Forrás: Harpersbazaar.com
Nyitókép: Jo Hale/ Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: