5 nőből mindössze 1 visel megfelelő méretű melltartót. Tudd meg, hogy találhatsz rá az igazira!

A tökéletes melltartó megvásárlása olyan, mint amikor megtaláljuk a lelki társunkat. De még mindig sok nőnek okoz kellemetlen és bosszantó problémát, hogy rossz méretű fehérneműbe bújnak nap mint nap.

A Boux Aveneu brit fehérnemű üzletlánc felmérést végzett a női vásárlók körében. 41380 résztvevő adatait részletesen elemezve arra a megállapításra jutottak, hogy a felmérésben résztvevők mindössze 19 százaléka visel megfelelő méretű melltartót. A vásárlók 81 százaléka a tudtán kívül választ rosszul illeszkedő fehérneműt, 26 százalékuk pedig jellemzően a túlméretezett kosarak mellett dönt. Természetesen az is előfordulhat, hogy a tökéletes választás idővel kényelmetlennek bizonyul, hiszen testünk folyamatosan változik. Gyakran megtörténik az is, hogy melltartó csatja a mumus, és fájdalmas nyomot hagy a bőrünkön, vagy éppen a túl szoros fehérnemű a kibuggyanó mellek hatását kelti, ami nem igazán esztétikus. A szakértők szerint öt részletet kell alaposan szemügyre vennünk, hogy megtaláljuk a tökéletesen illeszkedő melltartót.

1. A melltartó kerülete

Ellenőrizzük, hogyan fekszik a melltartó a bordákhoz képest. A melltartó alsó része párhuzamos kell, hogy legyen elől és hátul a bordákkal, vagyis egy szintben kell lenni a mellkason és a háton. Fontos szempont az is, hogy a melltartó alsó részét kényelmesen el tudjuk húzni a testünktől anélkül, hogy az túlságosan kinyúlna. Ennek az alsóneműnek a mellek súlyának 80 százalékát kell elbírnia, ezért ha a vízszintes pántok túlságosan lazák, akkor a melltartó elől megereszkedik, a háton pedig felcsúszik.

2. Fix pántok

A vállpántok kulcsfontosságú szerepet játszanak a mellek megtartásában, ezért nagyon fontos, hogy ne csúszkáljanak el folyamatosan. Sajnos a pántok rugalmassága nem örökéletű, így ha azok idővel elfáradnak, már nem nyújtanak megfelelő támogatást a célzott területen. Más részről, ha a pántok túl szorosak, kellemetlenné válik a viselet, ráadásul jelezheti azt is, hogy nem a megfelelő melltartóra esett a választásunk.

3. Nem jó, ha szúr, bök vagy nyom

A merevítős melltartók esetében fontos, hogy jól illeszkedjen a mellkashoz, de ne legyen túl szoros. A merevítőknek a bordákra kell simulniuk, követniük a mell alatti ívet, és a kar alatt, a hónaljban végződniük. Ha azt érezzük, hogy a merevítő a mellekbe, vagy a bőrbe mélyed, az biztos jele annak, hogy rossz méretet viselünk.

4. A jó melltartó titka a tökéletes kosárméret

A helyes méretű kosarak a mellek egészét körbeölelik, rásimulnak a testre, és nem hagynak hézagokat, amik elronthatják a felsőruházat vonalát. A kosaraknak kényelmesnek kell lenniük, anélkül, hogy a mellek kibuggyannának belőlük. Ez utóbbi egyébként azt jelzi, hogy a kosár alulméretezett, túl szoros. Ha pedig hézag van, akkor a kosár túl nagy.

5. Két kosár között

Végül ellenőrizzük a melltartó középső paneljét, ami a két kosár között helyezkedik el. Ha a melltartónak ez a része távol helyezkedik el a mellkastól, akkor biztosra vehetjük, hogy a kosarak túl kicsik. Ha pedig azt látjuk, hogy a híd ráncolódik, akkor lehet, hogy túlméretezett melltartót vásároltunk.

A tökéletes méretű melltartó szinte észrevehetetlen, és segít kihangsúlyozni a nőies idomokat. Ezért mindig szánjuk elegendő időt arra, hogy megtaláljuk a számunkra hibátlan modellt.

Forrás: NewsChain
Nyitókép: Aleksey Tugolukov / EyeEm/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: