Megkívántál valami igazán őszies finomságot? Akkor ne is keress tovább: ez a remek, fahéjas csigára emlékeztető süti tuti levesz a lábadról!
Eleged van a katasztrofális konyhai állapotokból? A sütés-főzés utáni rémálomból, a mosogatóban halmozódó edényekből? Jön a bekuckózósabb idő, úgyhogy ez a helyzet csak fokozódni fog, ha nem figyelsz. Csakhogy mi itt vagyunk neked, és eláruljuk a titkot, hogyan készítheted el kedvenc őszi-téli süteményedet anélkül, hogy eluralkodna a konyhában a káosz. Ehhez az egyszerű fahéjas finomsághoz csupán két tálra lesz szükséged.
Hozzávalók
- 2 pohár liszt
- 1 ½ kanál sütőpor
- ½ só
- 1 pohár növényi tej
- ¼ cukor
- ¼ barnacukor
- ¼ olvaszott vegán vaj
- ¼ almapüré
- 1 ek vaniliaaroma
- 2 ek őrölt fahéj
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, és egy klasszikus őzgerinc formájú formát bélelj ki sütőpapírral. Egy kis tálkában keverd össze a fahéjat a cukorral, majd tedd félre. Egy nagyobb tálban keverd össze az összes száraz összetevőt a vajjal, majd folyamatos kevergetés mellett kezdd el hozzáadagolni a többi folyékony összetevőt is, egészen addig, amíg a masszád szép sima nem lesz. Ezután a massza egy részét öntsd a sütőformába, egy spatulával simítsd ki a szélekig. Most önts rá a fahéjascukorból egy adagot. Jöhet még egy kis tészta, majd újra a fahéjas szórás, egészen addig, amíg a tészta tart. Ezután a spatulával finoman kavargasd össze a formában a tésztát a cukorral, de csak annyira, hogy örvénylő-márványos hatást érj majd el. Arra ügyelj, hogy egy adag fahéjas cukor a tészta legtetejére is maradjon, hogy majd ropogós legyen. A következő 50-55 percre hátradőlhetsz, kilakozhatod a körmödet, vagy feltehetsz egy arcmaszkot, hogy miközben a lakást ellepik az isteni illatok, te is istenien nézz ki.
Forrás: Well+Good
Nyitókép: Claudia Totir/GettyImages