Megjöttek az első fotók a Joker 2 forgatásáról: így fest Lady Gaga Harley Quinn-ként

Margot Robbie és Kaley Couco után Lady Gaga bújik a legendás képregényhős szerepébe. Az elmúlt napokban számos felvétel nyilvánosságra került a Joker film forgatásáról.

Harley Quinn az elmúlt évek egyik kedvenc antihőse. Az animációs sorozatban Kaley Couco, Az öngyilkos osztag és a Ragadozó madarak filmekben pedig Margot Robbie alakította az extravagáns karaktert. A 2024-ben megjelenő Joker 2 filmben Lady Gaga bizonyíthat a szerepben (aki éppen ma ünnepli 37. születésnapját).

Közös őrület

2022-ben robbant a hír, hogy az elmúlt években színészi tehetségét is bizonyító popsztár fogja játszani Harley Quinnt az új Joker filmben, melynek címe Joker: Folie à Deux. A francia alcím egy „shared psychosis” néven is ismert valós pszichiátriai kórképre utal. A megosztott pszichotikus rendellenesség egy ritka jelenség, amelyet két vagy több közeli kapcsolatban álló ember közötti téveszmék megosztása jellemez. Ez a cím sokat sejtet magáról a történetről is. A Joker 2 a Todd Phillips által rendezett 2019-ben bemutatott alkotás folytatása lesz, melynek főszerepéért Joaquin Phoenix Oscar-díjat kapott. A színész az új Joker filmben is magára ölti félelmetes mosolyát.

Sorra jönnek a fotók a forgatásról

2023-ban, Valentin napon osztott meg Lady Gaga először egy fotót, melyen Phoenix-szel közösen láthatóak, immár Joker és Quinn szerepében. A poszthoz egyszerűen a film címére utaló feliratot írta: Folie à Deux. Az elmúlt napokban pedig sorra érkeztek a bejegyzések a forgatásról: Lady Gaga számos képet és egy videót is megosztott, valamint egy felvételt, melyen megcsókol egy idősebb hölgyet. Mellé pedig odaírta: „Ez a film nagyon vad lesz”.

A szerephez hű külső

A képek alapján megfigyelhetjük azt is, Gaga hogyan változott át Quinn-né. A képregényhős jellegzetessége ugyanis az extravagáns öltözet, amit egyelőre úgy látszik, tökéletesen hoz is az énekesnő. A szeme köré fekete csillagokat festettek, élénkpiros blézerben, fekete-fehér mintás felsőben, bőrszoknyában és hozzá illő, sötét harisnyában hozza a karakter alapmotívumait. Persze ez csak egy jelmez a sok közül, biztosan számíthatunk még látványos viseletekre a filmben.


Igazi nagyágyú tervezi a jelmezeket

A film jelmeztervező csapatát ugyanis Arianne Phillips vezeti, akit háromszor is jelöltek Oscar-díjra, a legjobb jelmeztervezés kategóriában. Phillips Tony-díjat nyert a Hedwig és a Mérges Csonk című Broadway musicalben nyújtott munkájáért. Sőt, a musical filmváltozatában is ő tervezte a jelmezeket. A művész egyébként Madonnának is tervezett fellépő ruhákat. Az elmúlt évek során pedig olyan filmeken dolgozott, mint a Kingsman: A titkos szolgálat, az Éjszakai ragadozók, vagy a Volt egyszer egy…Hollywood. A Joker: Folie à Deux várhatóan 2024 októberében érkezik majd a mozikba.

Forrás: My Modern Met

Nyitókép: Jose Perez/Bauer-Griffin / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: