Megmentett egy útszéli sünit, de vicces fordulatot vett jócselekedete

Hozzá sem nyúlt az ételhez és semmilyen életjelet nem mutatott az árok széléről megmentett süni. Mint kiderült, nem véletlenül…

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, amikor a világ leghülyébb emberének érezzük magunkat. Egy félresikerült poén, egy munkahelyi baki vagy egy ciki sztori egy randevún évekig képes kísérteni bennünket. Nos, ha veled is előfordult már ilyen, az alábbi sztorit elolvasva nyugodtan hátradőlhetsz majd, az erkölcsi tanulság ugyanis sokkal fontosabb üzenet annál a bakinál, amit ez a hölgy elkövetett.

A BBC számolt be az esetről, hogy egy 60-as, 70-es éveiben járó hölgy kétségbeesve sétált be egy angliai állatklinikára, kezében egy rossz állapotban lévő bébi sünivel. A hölgy előző este talált rá a kis védtelen állatkára az út szélén, s nem gondolkozott túl sokat, rögtön a segítségére sietett. Egy dobozba tette, rakott mellé egy kis macskakaját, majd – épp ahogy az állatvédők tanítják – egy sötét, meleg helyen magára hagyta új barátját, hogy erőt gyűjthessen. Hogy ne ijessze meg az ártatlan kis sünikét, igyekezett nem nagyon kukucskálni a dobozba, ám amikor egy teljes éjszaka után sem látott és hallott semmilyen életjelet felőle, elkezdett aggódni, hogy a sünivel bizony valami nagyon nem stimmel. Nos, ebben igaza is volt.

Süni, élsz még?

Janet Kotze, a klinika ügyeletes állatorvosa már abban a pillanatban felismerte a probléma okát, amikor belenézett a dobozba: az említett bébi süni ugyanis egy sapkáról leesett bojt volt.

„Annyira igyekezett, hogy mindent a megfelelő módon csináljon, hogy fel sem tűnt neki, hogy nem egy állatot próbált meg egy éjszakán keresztül megmenteni. Aggódott, amiért nem mozdult meg a dobozban, de valljuk be, elég ijesztő lett volna, ha ez mégis megtörténik“ – árulta el az esetről Kotze. Az ügyeletes állatorvos elismerte, sok megdöbbentő esettel találkozott már karrierje során, mentett már ki például beszorult varjút egy babából, de ehhez hasonló sztoriról még nem is hallott.

A történetet az állatklinika osztotta meg a közösségi médiában, kifejezve a hálát a hölgy felé, hogy tűpontosan követte az állatvédők utasításait, s egyúttal mindenkit emlékeztettek arra, hogy ha fényes nappal sünit látnak, mindig gyanakodjanak, hogy valami probléma lehet a jelenség mögött.

„A szeretet nem ismer határokat, akkor sem, ha kis műszőrme barátról van szó“ – tették hozzá.

Az a szerencsétlenül járt embernek pedig, aki elhagyott egy bojtot a sapkájáról, megnyugodhat, hiszen a lehető legjobb kezek között, szeretetben vészelte át az éjszakát. 

 

Forrás: bbc.com, independent.com
Nyitókép: Kennedy News & Media

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: